USB Type-C wordt in het najaar van 2024 de gemeenschappelijke oplaadpoort voor alle mobiele telefoons, tablets en camera’s in de EU.
Volledig scherm
USB Type-C wordt in het najaar van 2024 de gemeenschappelijke oplaadpoort voor alle mobiele telefoons, tablets en camera’s in de EU. © Mohssen Assanimoghaddam/dpa

Europees Parlement geeft groen licht voor universele oplader

Een grote meerderheid van de leden van het Europees Parlement heeft dinsdag de invoering goedgekeurd van een universele lader voor smartphones en andere kleine elektronica. Vanaf eind 2024 moeten die toestellen verplicht met een USB-C-poort uitgerust zijn. Consumenten zullen dan kunnen kiezen of ze samen met hun toestel een nieuwe oplader aanschaffen of niet.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Brazilië neemt het wél op tegen Apple en haalt iPhones zonder bijgeleverde lader ook echt uit de rekken

  Brazilië neemt het wél op tegen Apple en haalt iPhones zonder bijgelever­de lader ook echt uit de rekken

  Het Braziliaanse ministerie van Justitie schorste in september de verkoop van iPhones in het land, omdat het vond dat Apple de consument benadeelde door geen lader mee te geven met zijn smartphones. Miljoenenboetes volgden voor de techgigant, maar nu is de Braziliaanse toezichthouder voor consumentenbescherming nog een stap verder gegaan door iPhones gewoon uit de winkelrekken te halen.