De Amerikaanse president Joe Biden en de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden en de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. © REUTERS

EU en VS sluiten nieuw akkoord over overdracht persoonsgegevens dat ‘Privacy Shield’ moet vervangen

De Verenigde Staten en de Europese Commissie hebben een akkoord bereikt over een nieuw kader voor de overdracht van Europese persoonsgegevens naar de Verenigde Staten, zo hebben de Amerikaanse president Joe Biden en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vrijdag bekendgemaakt in de marge van de Europese top in Brussel.

 1. Refurbished laptop voor een fractie van de nieuwprijs? Dit zijn de voor- en nadelen
  HLN Shop

  Refurbis­hed laptop voor een fractie van de nieuwprijs? Dit zijn de voor- en nadelen

  Een nieuwe laptop betekent al snel een flinke hap uit je budget. Hou je liever wat meer centen over voor andere zaken, kan je overwegen een refurbished laptop aan te schaffen. Je krijgt dan een opgeknapt tweedehands toestel dat qua prestaties niet hoeft onderdoen voor eentje dat nog in de originele verpakking zit. En dit voor een aanzienlijk betere prijs. Maar uiteraard zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden. HLN Shop plaatst de pro’s en contra’s naast elkaar.
 2. TikTok-CEO: “ByteDance is geen agent van China of enig ander land”, China fel tegen gedwongen verkoop van bedrijf
  5

  Tik­Tok-CEO: “ByteDance is geen agent van China of enig ander land”, China fel tegen gedwongen verkoop van bedrijf

  China zal zich met hand en tand verzetten wanneer het Chinese bedrijf ByteDance zou worden gedwongen om TikTok te verkopen. Dat heeft het ministerie van Handel in Beijing gezegd, kort voor een hoorzitting van het Amerikaanse Congres met CEO Shou Zi Chew. Die laatste verdedigde daar donderdag de dataveiligheid van de app en ontkende beschuldigingen van spionage uit Chinese hoek. “Sinds ik CEO ben van dit bedrijf heb ik nog geen enkel gesprek gehad met vertegenwoordigers van de Chinese overheid”, aldus Chew.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.