Techexpert Donovan Kerssenberg gaat op zoek naar de beste smartphones voor je kind.
Volledig scherm
Techexpert Donovan Kerssenberg gaat op zoek naar de beste smartphones voor je kind. © Getty Images - Tweakers

Een eerste smartphone voor je kind: deze instapmodellen kosten minder dan 200 euro

TweakersDe schoolpoorten staan opnieuw wagenwijd open. Veel ouders, zeker van wie de kinderen alleen naar school fietsen, vinden het fijn dat hun zoon of dochter dan bereikbaar is. Hoe kies je een allereerste smartphone voor je scholier? Waar moet je op letten? En wat zijn de drie beste keuzes van het moment? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers zet je op weg.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. We kijken dagelijks 188 minuten op onze smartphone, wanneer is dat te veel? “Als je gedrag stelt dat je eigenlijk niet wil stellen, ben je verslaafd”
  PREMIUM

  We kijken dagelijks 188 minuten op onze smartphone, wanneer is dat te veel? “Als je gedrag stelt dat je eigenlijk niet wil stellen, ben je verslaafd”

  Zit jij ook vaker en langer op Instagram of TikTok dan je eigenlijk zou willen? Weiger je om te gaan lopen zonder smartwatch? Volg je elke beweging van de beurs op je beleggingsapp? Of weet je op ieder moment van de dag welke huizen in je buurt te koop staan op Immoweb? Het spijt ons: je bent verslaafd. “Haast iedereen vertoont weleens verslaafd gedrag”, zegt journaliste en filosofe Doortje Smithuijsen, die het fenomeen onderzocht. “Omdat ik zelf weet dat ik erg gevoelig ben voor apps die ‘vooruitgang’ meten bijvoorbeeld, download ik ze bewust niet.”