Illustratiebeeld. Horizon Workrooms.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Horizon Workrooms. © RV

De Metaverse is dichterbij dan je denkt, maar wat is dat en wat kan het voor jou betekenen?

Metaverse. De virtuele wereld waarin we kunnen werken, ontspannen, bouwen en zelfs geld verdienen. Voor velen van ons klinkt het als verre toekomstmuziek waar we maar moeilijk iets bij kunnen voorstellen. En toch is de metaverse al dichterbij dan je denkt. Een virtuele trip door een universum hier minder ver, ver vandaan dan je zou vermoeden.

 1. Met ‘Dragonflight’ wil ‘World of Warcraft’ de koning van het online rollenspel blijven
  Videogames

  Met ‘Dragon­flight’ wil ‘World of Warcraft’ de koning van het online rollenspel blijven

  Er zijn tal van onlinegames, zoals ‘Fortnite’ en ‘Roblox’, die vandaag (veel) meer actieve gebruikers hebben en (eveneens veel) meer geld opbrengen. Maar binnen het genre van het online rollenspel blijft het achttien jaar oude ‘World of Warcraft’ de onbetwiste koning. Die vorstelijke status wil uitgever Blizzard Entertainment nog wat verlengen met de morgen gelanceerde uitbreiding ‘Dragonflight’.
 2. Bloomberg: “Elon Musk overweegt nog meer ontslagen bij Twitter”

  Bloomberg: “Elon Musk overweegt nog meer ontslagen bij Twitter”

  Elon Musk overweegt om nog meer werknemers te ontslaan bij Twitter, hoewel er al sprake is van een massale uitstroom van personeel. Dat meldt zakelijk persbureau ‘Bloomberg’ op basis van ingewijden. Intussen is er met de Amerikaanse nieuwszender ‘CBS News’ opnieuw een groot bedrijf dat het sociale medium voorlopig de rug toekeert. Door de terugkeer van het account van Donald Trump op het platform bestaat de kans dat meer bedrijven die stap zullen zetten.