De Nothing Phone (1), Asus ZenFone 9, Samsung Galaxy Flip 4, iPhone 14 Pro Max en Samsung Galaxy S22 Ultra. (Fotomontage HLN)
Volledig scherm
De Nothing Phone (1), Asus ZenFone 9, Samsung Galaxy Flip 4, iPhone 14 Pro Max en Samsung Galaxy S22 Ultra. (Fotomontage HLN) © Nothing, Asus, Samsung en Apple

De 5 beste smartphones van 2022: onze selectie na 25 tests

Op de redactie van HLN passeerden in 2022 een heel aantal smartphones. Daarvan konden we er 25 uitgebreid testen. In dit artikel maken we de selectie. Vijf modellen in verschillende prijsklassen kronen we tot de beste smartphones van 2022.

16 reacties

 • Thomas De Beucker

  10 uur geleden
  De meeste mensen snappen niet dat sommige mensen 1000€ of meer aan een telefoon geven... tot je deze professioneel MOET gebruiken. Als je smartphone meer en meer je laptop vervangt en een volwaardig werktuig wordt ipv een sms machine, dan merk je wel het verschil tussen een gsm van 500€ of 1500€
 • Bart Ceuleers

  1 week geleden
  Ik heb mij iPhone 11 pro nog en die doet het prima, nog 87% batterijkwaliteit wat voor een zeer veel gebruikte iPhone zeker niet slecht is. De meeste smartphones hebben na die tijd en bijna constant gebruik al een andere batterij. Heeft indertijd 1158€ gekost en kan hem gemakkelijk nog voor de helft van de prijs kwijt omdat hij in nieuwstaat is door het zorgvuldig gebruik en respect voor je materiaal.
 • Henri Demeer

  4 weken geleden
  Huawei , al 7 jaar en werkt nog perfect .
 • Guido Parker

  1 maand geleden
  Ik heb een Nokia 103. Case closed,
 • guy verhaege

  2 maanden geleden
  Heb een Samsung A13 voor een budget prijs. Doet alles wat ik wil, Internet, telefoon, WhatsApp, mails., eens een foto maken en versturen.. 1000€ meer betalen ? Ik pas ! Wie mij die 1000€ meerprijs kan rechtvaardigen wens ik proficiat.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.