EPA
Volledig scherm
© EPA

Datalek met mogelijk 235 miljoen sociale mediaprofielen

Bijna 235 miljoen profielen op Instagram, TikTok en YouTube zijn mogelijk uit een database gehaald die niet met een wachtwoord was beveiligd. De database bevat gegevens zoals namen, contactgegevens, foto's en cijfers over volgers. Dat meldt The Next Web.

1 reactie

  • Marjan Frankie

    2 jaar geleden
    Dan word het tijd dat "web scraping" gerechtelijk vervolgt kan worden en ook zij die deze data aankopen, zo zal de begroting snel in evenwicht zijn
  1. Opgelet: phishingmail van ‘Vlaamse overheid’ belooft coronapremie van 250 euro

    Opgelet: phishing­mail van ‘Vlaamse overheid’ belooft coronapre­mie van 250 euro

    Criminelen spelen handig in op de pandemie om mensen te misleiden. Heel wat Vlamingen hebben een phishingmail ontvangen - zogezegd in naam van de Vlaamse overheid - die een coronapremie van 250 euro belooft. Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele vraagt om nooit op de links in dergelijke berichten te klikken. En ook Bart Somers waarschuwt dat iemand in zijn naam valse e-mails verstuurt om mensen op te lichten. “Als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal niet waar”, meldt Vlaams ombudsman Bart Weekers, die ook nog enkele tips meegeeft om zeker niet in de val te trappen.

Tech