REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Chinese computerproducent Lenovo vergroot voorsprong op rivaal HP

De Chinese computermaker Lenovo heeft de voorsprong op zijn Amerikaanse concurrent HP op de markt voor pc's vergroot. Het concern was in het eerste kwartaal van dit jaar goed voor een wereldwijd marktaandeel van 22,7 procent. Tegelijkertijd zag HP zijn marktaandeel slinken tot 20 procent, aldus onderzoeksbureau IDC.

7 reacties

 • willy goelen

  1 maand geleden
  Ik heb al 2 maal voorgehad dat er ineens geen support meer is voor een scanner of printer bij een update van windows van een toestel van HP . Sindsdien koop ik geen HP meer . Die toestellen waren voor mij nog steeds heel goed daar ik ze niet zoveel gebruik . Alles maar weggooien omdat er geen software meer is , spelen met de mensen hun centen , wat doet Europa ? Niks zoals gewoonlijk.
 • koen claeys

  1 maand geleden
  ik kan niet oordelen over hun PC's maar ben stukken beter af met m'n tab dan met die van samsung.
 • rita van de velde

  1 maand geleden
  Ik was eerst van plan om een lenovo computer te kopen. Maar ik heb mij laten ompraten en ben voor hp degelijikheid gegaan
 • Jos Flup

  1 maand geleden
  Lenovo is de grootste brol die je maar kan kopen, bij ons op het werk hebben we er 2 jaar mee moeten werken, iedereen had niets dan problemen met die laptops, inmiddels hebben we ze weer buitengegooid en vervangen door HP laptops, nu haast geen problemen meer.
 • Norbert De Keulenaer

  1 maand geleden
  Als HP de kwaliteit levert van Lenova aan dezelfde prijs, zullen er misschien meer mensen een HP aanschaffen. Voor eenzelfde - robuust - toestel, met dezelfde componenten is er nu een prijsverschil van soms honderden euro's.
 1. De stem van een overleden dierbare terughoren? Dat kan binnenkort met de nieuwe functie van Amazons spraakassistent Alexa

  De stem van een overleden dierbare terughoren? Dat kan binnenkort met de nieuwe functie van Amazons spraakas­sis­tent Alexa

  Het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon gaat een nieuwe – wel erg speciale – functie voor zijn virtuele assistent Alexa lanceren. De nieuwe functie zal Alexa in staat stellen om eender welke tekst voor te lezen met de stem van een overleden dierbare, gebaseerd op slechts een korte stemopname van die persoon. Op die manier kunnen kinderen binnenkort bijvoorbeeld luisteren naar een verhaaltje dat wordt voorgelezen door een overleden grootouder.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. GAMEREVIEW. ‘Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge’ is een retrogaming-triomf

  GAMEREVIEW. ‘Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge’ is een retroga­ming-tri­omf

  Er is een nieuwe ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’-game uit, en hij lijkt ontzettend hard op de videogameklassiekers die spelers op leeftijd zich misschien nog uit hun NES- of Sega-tijden zullen herinneren. Maar het écht krasse aan ‘Shredder’s Revenge’ is dat hij tegelijkertijd een heel moderne game is, die precies de juiste componenten van die classics gewoon aan boord houdt, en de andere dan weer helemaal in de hakselaar heeft gegooid.

Tech