De hackers gebruikten een DDoS-aanval om Russische websites plat te leggen.
Volledig scherm
De hackers gebruikten een DDoS-aanval om Russische websites plat te leggen. © Kenneth Dée

Belgische hackers leggen Russische sites plat: ook site Nord Stream 2 werkt niet meer

Een groep hackers - waaronder enkele Belgen - heeft aanvallen uitgevoerd uit wraak voor de inval in Oekraïne. Verschillende Russische websites waren gisteren en vannacht moeilijk of zelfs niet bereikbaar. Ook de site van de omstreden gaspijpleiding Nord Stream 2 die van Rusland naar Duitsland loopt, ligt plat. 

  1. De stem van een overleden dierbare terughoren? Dat kan binnenkort met de nieuwe functie van Amazons spraakassistent Alexa

    De stem van een overleden dierbare terughoren? Dat kan binnenkort met de nieuwe functie van Amazons spraakas­sis­tent Alexa

    Het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon gaat een nieuwe – wel erg speciale – functie voor zijn virtuele assistent Alexa lanceren. De nieuwe functie zal Alexa in staat stellen om eender welke tekst voor te lezen met de stem van een overleden dierbare, gebaseerd op slechts een korte stemopname van die persoon. Op die manier kunnen kinderen binnenkort bijvoorbeeld luisteren naar een verhaaltje dat wordt voorgelezen door een overleden grootouder.
  2. Smartphones met lange batterijduur én goede camera: deze modellen overleven de festivalzomer

    Smartpho­nes met lange batterijd­uur én goede camera: deze modellen overleven de festivalzo­mer

    Modder, bier, moshpits, regenbuien. Je smartphone moet wel tegen een stootje kunnen om de festivalzomer te trotseren. Bovendien valt er op zo’n feestweide heel wat te fotograferen en filmen, maar beschik je niet voortdurend over oplaadmogelijkheden. Smartphonespecialst Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers tipt zijn drie beste toestellen, voor elk budget eentje, die aan de eisen van een festival voldoen.

Tech