Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © REUTERS

Belgisch wetsvoorstel voor dataopslag is “feitelijk verbod op chatapp Signal” en dat zorgt voor ongenoegen

privacyChatapp Signal wordt volgens experts mogelijk illegaal door een wetsvoorstel in België. Dat voorstel schrijft voor dat telecomoperatoren en communicatie-apps een bepaalde periode lang gegevens moeten bewaren over hun gebruikers, maar Signal slaat die gegevens nooit op. De app won begin 2021 sterk aan populariteit na ophef rond WhatsApp, de chatapp van Facebook-moederbedrijf Meta. Het kabinet-Justitie benadrukt dat geen enkele dienst data zal moeten bewaren die het niet genereert.

17 reacties

 • Davidof Moltov

  10 maanden geleden
  Vrijheid en privacy afnemen voor een paar zure appels? Heel België straffen voor een paar criminelen? Lijkt mij niet zo een goed idee, als je dat wel vindt ga dan in China wonen.
 • Patrick Van Assche

  10 maanden geleden
  Anonimiteit -en dus anoniem communiceren- is een basisrecht. Dat kan en mag niet opgeheven worden omdat enkelen daar misbruik van maken.
 • Andy Vandendriesche

  10 maanden geleden
  Wacht, straks gaan ze VPN's ook nog criminaliseren. Of, een zeer populaire maatregel: gebruikers zware belastingen laten betalen voor het gebruik ervan.
 • JO Hannen

  11 maanden geleden
  De overheid zou beter bedrijven, Microsoft/Facebook /... verantwoordelijk maken voor bugs in de software of het lekken van onze data. Dan ben je pas met security bezig. En mensen die zeggen "ik heb niets te verbergen", dat dacht men in China ook.
 • Jan hertogs

  11 maanden geleden
  Straffen, verbieden, taxeren, Totale controle is de laatste jaren het sleutelwoord van de Belgische politiek!
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.