Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

België zet Huawei niet aan de deur

Ons land is niet van plan om het Chinese Huawei te bannen uit Belgische telecomnetwerken, zoals het Verenigd Koninkrijk plant te doen. Dat schrijft De Standaard. "Wij zitten veilig, er is geen reden om verder te verstrengen", klinkt het op het kabinet van minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld). 

15 reacties

 • Marc Van Loo

  3 jaar geleden
  Ach wees toch niet zo naiëf, er zullen er nog veel meer zijn die spioneren, de vs op kop!
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  China is hard op weg om onafhankelijk te worden op technologisch vlak van de VS. Zo hebben de Chinezen nu ook een eigen processor met 8 cores op 3Ghz in 16nm. Dat is op het niveau van een Intel I7. Bedoeling is om ook een eigen OS te ontwikkelen en alle buitenlandse pc-hardware en software in drie jaar te vervangen door eigen producten. Maar het westen blijft wel heel erg afhankelijk van veel Chinese import, ook voor defensie. 80% van 17 zeldzame belangrijke aardmetalen zijn Chinees.
 • Andre callens

  3 jaar geleden
  Voor Hong Kong had China ook een afspraak om gedurende 50 jaar twee systemen in een land te behouden. We zijn ondertussen 25 jaar verder en China vergeet nu al zijn afspraken !!
 • Rudo Van Leuven

  3 jaar geleden
  Er bestaan geen grotere afluisteraars dan Facebook, Google, Internet en de rest van dit zooitje..
 • Joël Bornbergen

  3 jaar geleden
  Huawei staat bekend voor Spionage... Als ze de beste zouden zijn, is het door technologie die toch gestolen is uit de VS. Dit is zoals alle Technische apparatuur. prijs-kwaliteit afwegen... ze zijn goedkoper dan Amerikaanse producten, maar hebben wel Amerikaanse Technologie..., maar ze zijn zeer onveilig ! Dus als je dan toch gaat worden afgeluisterd, liefst door een westers land dat mensenrechten kent ! Aan alle verdedigers van Huawei, ga online en doe meer onderzoek naar dit bedrijf en China !