EPA
Volledig scherm
© EPA

Apple wil foto's van gebruikers scannen op beelden van kindermisbruik

Techgigant Apple introduceert dit jaar nieuwe software die gaat controleren of gebruikers in de Verenigde Staten afbeeldingen hebben van kindermisbruik. Het programma slaat alarm als het denkt op illegale beelden te zijn gestuit. Een team van menselijke onderzoekers besluit vervolgens of de politie moet worden ingeschakeld.

2 reacties

 • Walter Lippens

  1 jaar geleden
  Dit is niet de taak van een hardwareleverancier. Dit kan absoluut niet door de beugel.
 • eric Lejeune

  1 jaar geleden
  Ik verfoei kindermisbruik,maar als die spyware op iPhone gezet wordt is dit mijn laatste iPhone geweest. Want als er eens iets foutloopt met deze software krijg je een politie inval bij u thuis.
 1. Hulplijn ontvangt dagelijks gemiddeld één oproep: “Je kan niet genezen van pedofilie. Het is een geaardheid”
  PREMIUM

  Hulplijn ontvangt dagelijks gemiddeld één oproep: “Je kan niet genezen van pedofilie. Het is een geaardheid”

  “Wij kunnen de windrichting niet veranderen, maar wel de windsterkte. We proberen mensen met een pedofiele voorkeur te laten inzien hoe ze hun seksuele verlangens een plaats kunnen geven in hun leven.” Want lang niet elke pedofiel is een kindermisbruiker. Een gesprek met Minne De Boeck, criminologe bij het Forensisch Centrum Antwerpen en medeoprichter van ‘Stop it now!’, een hulplijn voor wie zich zorgen maakt over zijn seksuele gevoelens voor kinderen.
 2. Microsoft-toplui onder vuur: ‘s avonds in Davos privéconcert van Sting, ‘s ochtends 10.000 ontslagen
  14

  Microsoft-top­lui onder vuur: ‘s avonds in Davos privécon­cert van Sting, ‘s ochtends 10.000 ontslagen

  Van slechte timing gesproken. De avond voor Microsoft-CEO Satya Nadella aankondigde 10.000 werknemers te ontslaan, was er in het Zwitserse Davos nog een intiem concert van rocklegende Sting. Zo’n 50 gasten, waaronder toplui van de techgigant, waren er aanwezig, schrijft de Amerikaanse beurskrant ‘The Wall Street Journal’. “Alles samen zorgt het voor een slechte uitstraling”, reageren werknemers anoniem.