Shutterstock / Alexey Rotanov
Volledig scherm
© Shutterstock / Alexey Rotanov

14 miljoen phishingberichten onderschept in ons land in één week tijd

In ons land werden gsm-gebruikers de voorbije week overspoeld met frauduleuze sms’en. Telecomoperatoren Telenet, Proximus en Orange hebben er samen maar liefst 14 miljoen onderschept. Dat vernam VTM NIEUWS. De ontvangers worden doorgaans gevraagd om op een link te klikken om een pakket af te halen. Daarmee installeren ze in werkelijkheid echter een virus dat zich meteen naar al hun contacten verspreid.

14 reacties

 • Paul Van Hooland

  10 maanden geleden
  Ben al van 1997 op internet , laatste 5 jaar is het verschrikkelijk . Altijd goed opletten en zelf beslissen wat je accepteert of niet .
 • jose decuypere

  1 jaar geleden
  Ik betaal geen facturen meer per mail. Enkel nog per post.
 • Karel Valgaern

  1 jaar geleden
  Albert, dit gaat niet over "101 apps" maar gewone sms berichtjes. Mario, dit zijn ook géén eenvoudige zaken om te onderzoeken. Meestal komt dit uit het buitenland.
 • Peter Van Dam

  1 jaar geleden
  Mensen klikken dan ook op alles en nog wat. Geven hun gegevens overal. Dan volgt spam ook natuurlijk. Heb nog geen enkel spam bericht of spam mailtje gehad in 3 jaar. 3 jaar geleden heb ik mijn sociale media buiten Reddit opgegeven. Zal er wel veel mee te maken hebben. En zeker diene WhatsApp. Hoe vaak het die gebruikers zijn die zulke berichten krijgen is ontelbaar.
 • Mario Roman

  1 jaar geleden
  Als je opgelicht of afgeperst wordt via internet en je geeft het aan, dan doet het gerecht er niks mee, na 2 weken krijg je een bericht dat het zonder gevolg geklasseerd is.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.