Roland Liboton, Gianni Vermeersch en Bart Wellens beantwoorden de vragen van de kinderen van de Vrije Basisschool Baliebrugge.
Volledig scherm
Roland Liboton, Gianni Vermeersch en Bart Wellens beantwoorden de vragen van de kinderen van de Vrije Basisschool Baliebrugge. © JDK

Veldritkampioenen krijgen bezoek van jonge leerlingen: “Een oude fiets van mij? Haaa, da's mooi, jongen. Daar ga je wereldkampioen mee worden”

De kinderen van de Vrije Basisschool Baliebrugge gingen vandaag een kijkje nemen op het vernieuwde parcours van de Superprestigemanche veldrijden van aanstaande zondag in Ruddervoorde. Ze werden er verwelkomd door Kurt Vanneste, secretaris van het organiserende Wijkcomité Sint-Godelieve en drijvende kracht achter de Superprestige, en mochten in de (nu nog lege) publiekstent bij een natje en een droogje hun vragen afvuren op een prominent panel.

0 reacties

 1. Thibau Nys komt stevig ten val aan balkjes in Gieten: “Zijn rug zat volledig geblokkeerd en hij had geen kracht meer in zijn benen”
  Play
  Veldrijden

  Thibau Nys komt stevig ten val aan balkjes in Gieten: “Zijn rug zat volledig geblok­keerd en hij had geen kracht meer in zijn benen”

  Thibau Nys heeft de eerste manche van de Superprestige in Gieten niet beëindigd. Nys kwam ten val in de Superprestige, waar beloften en profs samen koersen, bezeerde daarbij zijn rug en gaf op. "Ik heb de val niet zien gebeuren”, vertelde vader Sven Nys voor de camera van Play Sports. "Maar ik hoorde dat het wel stevig was en hij over de kop ging bij zijn val."
 2. Nederlander Nieuwenhuis verschijnt te laat aan start, maar viert verjaardag alsnog met zege in Middelkerke
  veldrijden

  Nederlan­der Nieuwen­huis verschijnt te laat aan start, maar viert verjaardag alsnog met zege in Middelker­ke

  De Nederlandse wereldkampioen bij de beloften, Joris Nieuwenhuis (Sunweb), heeft zijn 21ste verjaardag kunnen vieren met een zege in Middelkerke. Nieuwenhuis haalde het met ruime voorsprong op Quinten Hermans en Nicolas Cleppe. In de eindstand van de Superprestige is Hermans de eindlaureaat met 115 punten. Nieuwenhuis wordt tweede met 112 punten, Cleppe derde met 93 punten.
 3. Van Aert soleert naar zege in Boom, Van der Poel kent tweemaal pech en wordt slechts vierde

  Van Aert soleert naar zege in Boom, Van der Poel kent tweemaal pech en wordt slechts vierde

  Wout van Aert is back in business. Donderdag vierde de wereldkampioen zijn eerste zege van het seizoen, twee dagen later mag de poulain van Niels Albert ook in de derde manche van de Superprestige juichen. Na een hogesnelheidsrace haalde de man van Veranda's Willems-Crelan het voor Laurens Sweeck en Lars van der Haar. Mathieu van der Poel kende een hoogst ongelukkige dag. Na een valpartij en kettingproblemen moest de Nederlander zich tevreden stellen met een vierde plek. Van Aert neemt zo de leiding over in het klassement.
 4. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"
  Play

  Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"

 2. Van Avermaet en Naesen blikken vooruit op het komende wielerseizoen: "Ik denk dat we elkaar alles gunnen"
  Play
  Wielrennen

  Van Avermaet en Naesen blikken vooruit op het komende wielersei­zoen: "Ik denk dat we elkaar alles gunnen"