Volledig scherm
© BELGA

Dubbel feest voor Laurens Sweeck: zege in Middelkerke én eindwinnaar Superprestige

VeldrijdenHoogdag voor Laurens Sweeck. De Belgische kampioen soleerde naar de zege in Middelkerke én kroonde zich tot eindwinnaar van de Superprestige.

 1. Van der Poel wint in Middelkerke laatste grote veldslag van het seizoen en is eindwinnaar Superprestige
  veldrijden

  Van der Poel wint in Middelker­ke laatste grote veldslag van het seizoen en is eindwin­naar Superpres­ti­ge

  Veni, vidi, vici, Van der Poel. Al sinds dat rampzalige WK in Luxemburg valt er niks meer te beginnen tegen een wraaklustige Mathieu van der Poel. Ook in de slotmanche van de Superprestige in Middelkerke stond er geen maat op de 22-jarige Nederlandse kampioen. De 'Kannibaal van Kapellen' draaide wereldkampioen Wout van Aert andermaal door de gehaktmolen, die moet er zo stilaan moedeloos van worden. De statistieken zijn werkelijk verbluffend: 7 van de 8 manches in de Superprestige gewonnen, de eindzege glansrijk te pakken en meteen ook zegeruiker nummer 20 van het seizoen beet. Wout van Aert voor de derde keer op rij tweede, Laurens Sweeck is een mooie derde.
 1. Wat een verlossing: Sanne Cant wint haar allereerste cross als wereldkampioene
  Middelkerke

  Wat een verlossing: Sanne Cant wint haar allereer­ste cross als wereldkam­pi­oe­ne

  Twee weken na haar wereldtitel heeft Sanne Cant in Middelkerke haar eerste en vooral verlossende zege in die fonkelende regenboogtrui gepakt. De 26-jarige Lilse moest in een spannende tweestrijd wel afrekenen met de Nederlandse Sophie de Boer. Net als in Maldegem en Lille leek de dichtste ereplaats in de maak voor onze wereldkampioene, maar in een prangende slotfase bleek ze alsnog de sterkste. Het verschil aan de streep bedroeg uiteindelijk zeven seconden. Cant mag zich ook eindwinnares noemen van de IJsboerke Ladies Trophy.
 2. Thibau Nys komt stevig ten val aan balkjes in Gieten: “Zijn rug zat volledig geblokkeerd en hij had geen kracht meer in zijn benen”
  Play
  Veldrijden

  Thibau Nys komt stevig ten val aan balkjes in Gieten: “Zijn rug zat volledig geblok­keerd en hij had geen kracht meer in zijn benen”

  Thibau Nys heeft de eerste manche van de Superprestige in Gieten niet beëindigd. Nys kwam ten val in de Superprestige, waar beloften en profs samen koersen, bezeerde daarbij zijn rug en gaf op. "Ik heb de val niet zien gebeuren”, vertelde vader Sven Nys voor de camera van Play Sports. "Maar ik hoorde dat het wel stevig was en hij over de kop ging bij zijn val."
 3. IJzersterke Ellen Van Loy triomfeert bij de vrouwen in Gavere: "Zege om nooit te vergeten"
  Veldrijden

  IJzerster­ke Ellen Van Loy triomfeert bij de vrouwen in Gavere: "Zege om nooit te vergeten"

  De 37-jarige Ellen Van Loy (Telenet-Fidea) heeft de Superprestigecross in het Oost-Vlaamse Gavere gewonnen. Van Loy was in deze vijfde manche van het regelmatigheidscriterium sterker dan de Britse Nikki Brammeier. Kim Van De Steene vervolledigde het podium. De Italiaanse Maria Alice Arzuffi finishte als vierde en wereldkampioene Sanne Cant werd vijfde. De Nederlandse Maud Kaptheijns reed pas als twaalfde over de eindmeet maar blijft wel leidster
 1. Voetbalgrootheid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag
  Play

  Voetbal­groot­heid Diego Maradona vierde z'n 60ste verjaardag

 2. Matchwinnaar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"
  Play

  Matchwin­naar Refaelov: "Heel België mag trots zijn"