Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Zo merk je volgens een kapper wanneer het tijd is voor de volgende knipbeurt

Nu de zomer voor de deur staat, hebben veel mensen zin om hun kapsel een make-over te geven. Maar wat na die knipbeurt? Na hoeveel weken ga je opnieuw langs bij de kapper? De een gaat elke maand, de ander hoogstens één keer per jaar. Wij vroegen advies aan Serge Audenaert van kapsalon L’Atelier Geraud. Blijkbaar zijn er enkele signalen waar je op kunt letten. 

5 reacties

 • Mitch Mues

  2 jaar geleden
  ...Reacties zoals hier geschreven, tonen aan dat er wel degelijk een misperceptie is bij een bepaalde groep consumenten. Een groep die de kapper nog steeds niet naar waarde inschat en zich niet bewust is van hoeveel tijd, energie en vakkennis er in ons beroep gestoken worden. Ons haar en kapsel vormen ook het visitekaartje van ons lichaam. Niemand is verplicht om extra aandacht hieraan te hechten maar vakmanschap heeft een prijs, dat geldt ook voor de kapper.
 • Rody Franks

  2 jaar geleden
  Of als je niet zo assertief bent, kan je ook uitwijken, Danielle. Ik ben in Andalusië uitgenodigd op een huwelijksfeest en heb zojuist 5 euro aan de kapster betaald en 4 euro aan de carwash.
 • Danielle Duym

  2 jaar geleden
  De kappers die ik ken, denken enkel aan hun portemonnee en proberen mij altijd een kapsel aan te meten dat veel onderhoud en knipbeurten vraagt, om nog maar te zwijgen over alle waardeloze producten die ze je proberen aan te smeren tegen woekerprijzen. Gelukkig ben ik assertief.
 • chelle db

  2 jaar geleden
  Lien; en shampoo is dat ook. Lees maar eens over de no-poo beweging die alsmaar groter wordt. Ik ben nu een maand bezig, volledig water only en af en toe natuurlijke maskers.
 • Lien Merens

  2 jaar geleden
  Kappersbezoek is bij mij nodig als 't m'n oren in draait en dus constant in m'n oren ligt te kriebelen. Mijn haar ziet enkel shampoo, that's it. Ook geen haardroger. Ben 38, heb nog steeds glanzend, kort, dik en zeer donker haar. als je uw haar respecteert heb je ook geen problemen dat 't kapot gaat. Kleuren, krullen, bleken, stylen, lak, gel, wax .... zijn allemaal manipulaties van je jaar. Als dat de bedoeling was zou de natuur dat uit zichzelf doen...
 1. Dr. Martens maken een comeback. Een expert legt uit hoe je de pijn van het inlopen vermindert

  Dr. Martens maken een comeback. Een expert legt uit hoe je de pijn van het inlopen vermindert

  Een schoen die werkelijk onder elke outfit past én mooier wordt met de jaren? Dat is zonder enige twijfel de stoere schoen van Dr. Martens. Nu we de nineties weer helemaal omarmen, kunnen ook Dr. Martens niet ontbreken. Verdwijnen uit het straatbeeld deden deze boots nooit helemaal, maar ze maken nu een enorme comeback mee. Een echte must-have dus, maar daar moet je wel even hevige voetpijn voor trotseren.