@rootstattoo_ en @lilytattoos op Instagram
Volledig scherm
© @rootstattoo_ en @lilytattoos op Instagram

Zo blijft een tattoo je hele leven lang mooi: 7 do’s en don'ts volgens een tattoo artist

Anno 2021 heeft je beste vriendin, je collega en zelfs je moeder een tattoo. En dat je ‘inked' bent voor het leven, is voor de meeste geen probleem meer. Maar: een tattoo blijft alleen maar je hele leven lang mooi als je er goed zorg voor draagt, en rekening houdt met een paar do’s en don’ts. Tattoo artist Ruth Wollants van Roots Tattoo in Leuven licht ze voor je toe.

  1. Vaarwel okselvijvers: mode-expert Sarah vertelt in welke stoffen je het minst zweet

    Vaarwel okselvij­vers: mo­de-ex­pert Sarah vertelt in welke stoffen je het minst zweet

    Het is puffen geblazen deze week, zeker met temperaturen die nog boven de dertig graden Celsius gaan. Het liefst dragen we enkel een bikini of badpak om in een zwembad te plonsen. Maar helaas. In de praktijk is dat niet altijd mogelijk. Stylist Sarah Roelstraete legt uit welke outfits, materialen en kleuren je idealiter wél draagt. “Een croptop met blote buik lijkt misschien luchtig, maar het tegenovergestelde is waar. Het is beter om je huid af te schermen van de warmte.”
  2. De naam van je lief laten tatoeëren not done? Veel mensen doen het toch. “Ik krijg dagelijks zo’n tortelduif over de vloer”, zegt tattoo-artiest

    De naam van je lief laten tatoeëren not done? Veel mensen doen het toch. “Ik krijg dagelijks zo’n tortelduif over de vloer”, zegt tat­too-ar­tiest

    De Amerikaanse actrice Hilary Duff (32) en haar echtgenoot, zanger Matthew Koma (32), zijn bijna een jaar getrouwd en hebben samen twee kindjes. Nu tillen ze hun relatie naar een volgend niveau. Je weet wel, het ‘tattoo op je achterwerk’-niveau: Koma liet immers Hilary’s naam op zijn achterwerk tatoeëren. Komen zulke liefdestatoeages bij ons ook vaak voor? Wij vroegen het aan Jasper De Jonge (29), tattoo-artiest bij het bekende Antwerpse Vinnie stones’ SinSin Tattoo.