Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Zal Verenigd Koninkrijk testen op dieren weer toelaten? Deze beautymerken zijn wel nog cruelty-free

Cosmetische ingrediënten testen op dieren is verboden in het Verenigd Koninkrijk sinds 1998. Maar daar komt mogelijks verandering in. Na een beslissing van de European Chemicals Agency (ECHA), die besloot dat dierentesten voor sommige ingrediënten nodig zijn, wil ook de Britse overheid naar verluidt haar “beleid updaten”. We lijsten beautymerken op die nu wél nog cruelty-free zijn.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. 4 manieren waarop de wetenschap ons aan een gezondere haardos kan helpen. “Sommige producten kunnen de tijd terugdraaien”

  4 manieren waarop de wetenschap ons aan een gezondere haardos kan helpen. “Sommige producten kunnen de tijd terugdraai­en”

  Onze badkamer staat er vol van: potjes gevuld met magie die elk deel van ons lichaam verzorgen. Achter die potjes zit tegenwoordig een leger aan onderzoekers, ingenieurs en scheikundigen. Met keiharde wetenschap pakken ze ook onze lokken aan: sterker, gezonder en glanzender haar, dankzij nieuwe ingrediënten of technologische snufjes. Die je misschien nu al in je badkamer hebt staan. Ben jij al aan de proteïnes of de peptiden? “Op elke centimeter van je hoofdhuid zitten er een miljoen onzichtbare beestjes. Het enige wat wij moeten doen, is ze gelukkig houden.”
 1. De bekende Birkin-handtas krijgt een update (en die kan je op 3 verschillende manieren dragen)

  De bekende Bir­kin-hand­tas krijgt een update (en die kan je op 3 verschil­len­de manieren dragen)

  De bekendste handtas ter wereld is in een nieuw jasje gestoken. Of beter gezegd: er is aan de binnenkant gesleuteld. De nieuwste versie van de iconische ‘Birkin Bag’ biedt namelijk een grote meerwaarde. Het heeft een uitneembare pochette waardoor je de tas op drie verschillende manieren kunt dragen. Als clutch, als totebag of toch liever de klassieker? Voor een flinke som geld kan je zelf kiezen.
 2. Van 410.000 naar 16 miljoen volgers: ‘Squid Game’-actrice HoYeon Jung is het nieuwe gezicht van Louis Vuitton

  Van 410.000 naar 16 miljoen volgers: ‘Squid Ga­me’-actrice HoYeon Jung is het nieuwe gezicht van Louis Vuit­ton

  Wie rondloopt op deze planeet heeft ongetwijfeld gehoord van de populaire Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’. Momenteel staat hij op Netflix op nummer 1 in meer dan 90 landen, goed voor heel wat kijkers dus. Ook luxemerk Louis Vuitton wil graag een graantje van dat succes meepikken. Zij kondigden gisteren op hun Instagrampagina aan dat actrice en topmodel HoYeon Jung (27), een van de hoofdpersonages uit de serie, hun nieuwe ambassadrice zal worden.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.