BRUNO PRESS
Volledig scherm
PREMIUM
© BRUNO PRESS

Witte of zwarte kledij: maakt dat eigenlijk uit in deze hitte?

Deze week wordt het weer tropisch warm. Rondlopen in zwemkledij of - waarom ook niet: in adam- of evakostuum - klinkt verleidelijk, maar is jammer genoeg niet realistisch. Wat kan je dan wel het best dragen op een bloedhete dag?

13 reacties

 • jos meurrens

  1 jaar geleden
  Zeker geen pure zijde kledij, want dat is net een oven. Laat niets door.Dus ook de warmte van je lichaam niet.
 • Chodko Juriewicz

  2 jaar geleden
  In de woestijn zijn het de vrouwen die zwart gekleed zijn. De mannen zijn in het wit. En wit laat wel degelijk minder warmte door (wegens reflectie) dan zwart, maar er zijn nog andere effecten zoals dat zeer belangrijke 'schoorsteeneffect', en n de woestijn de zeer snelle temperatuurswisselingen.
 • Margaretha Mestdagh

  2 jaar geleden
  Je buik tot onder je borsten zijn een natuurlijke airco. Als je die bloot laat zal je voelen dat je buik fris aanvoelt door het zweet dat daar verdampt. Kijk naar atleten... Kijk naar de traditionele Indische klederdracht voor vrouwen. Als ex-danseres oefenden mijn collega’s en ik altijd met een korte top. Het hielp ons om urenlange oefensessies vol te houden.
 • Joris Vanderaert

  2 jaar geleden
  Quatsch! Witte t-shirt tegen zwarte... dag en nacht verschil. Dat voel je onmiddellijk. Aanpassende zwarte t-shirt aandoen nu is onmogelijk, je staat direct te bakken. Wit geen probleem.
 • vicky vanderweyen

  2 jaar geleden
  Gewoon dragen wat je leuk en comfortabel vind en verder verstandig genieten van het mooie zomerweer.
 1. Kendall Jenner poseert bijna volledig naakt in nieuwste campagne van Jacquemus, tot groot jolijt van fans én het internet

  Kendall Jenner poseert bijna volledig naakt in nieuwste campagne van Jacquemus, tot groot jolijt van fans én het internet

  In de nieuwste campagne van Jacquemus mogen we ‘less is more’ wel heel serieus nemen. Op de foto van het Franse label zien we Kendall Jenner zo goed als volledig naakt poseren, een wel heel opmerkelijke manier van reclame maken voor een kledingmerk. En het is net die foto waar het internet nu gretig om lacht. Zo gingen enkele fotoshoppers aan de slag en gaven zij hun eigen interpretatie aan het campagnebeeld.
 2. Iris Apfel viert 100ste verjaardag: zo werd ze een onsterfelijk mode-icoon. “Ze belichaamt waar we nu naar snakken”

  Iris Apfel viert 100ste verjaardag: zo werd ze een onsterfe­lijk mo­de-icoon. “Ze belichaamt waar we nu naar snakken”

  Interieurontwerpster. Modeontwerpster. Zakenvrouw. Model. Wereldwijd stijlicoon. De Amerikaanse Iris Apfel is veel dingen geweest tijdens haar lange leven en is ze nu, op haar honderdste, nog allemaal. NINA’s moderedacteur David Devriendt beschrijft hoe de flamboyante dame decennium na decennium, met een grijs haar meer of minder, une grande dame bleef in de wereld der fashionista’s, influencers en ontwerpers.
 1. De nieuwe truitjes van voetbalclub Venezia FC zijn zo mooi dat iedereen ze wil, voetbalfan of niet

  De nieuwe truitjes van voetbal­club Venezia FC zijn zo mooi dat iedereen ze wil, voetbalfan of niet

  Amper acht uur nadat ze online te koop werden aangeboden, waren de nieuwe voetbaltruitjes van de Italiaanse voetbalclub Venezia FC volledig uitverkocht. Voetbalshirts zijn over het algemeen wel populair, maar dan vooral omwille de naam van de club of de speler die erop staat. Bij de truitjes van Venezia FC is juist het omgekeerde waar: dankzij het smaakvolle design en de unieke kleurencombinatie wil iedereen, fan van de club of niet, zo'n truitje hebben.