Gladys (links) en Irmy (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Gladys (links) en Irmy (rechts). © Ines Vansteenkiste-Muylle / Lore Mattens Photography

Willow Smith liet zich een bros scheren: deze 2 Vlaamse vrouwen deden het haar voor. “Niemand kan me nu ooit nog zeggen dat ik onzeker ben”

“Op monumentale momenten in mijn leven scheer ik mijn hoofd.” En dus zette zangeres Willow Smith (20) tijdens een performance van haar hit ‘Whip My Hair’ de tondeuze in haar haren. De Belgische Gladys Ferro (32) en Irmy Coeckelbergs (25) deden het haar vorig jaar voor: zij gaan nu met een ‘broske’ door het leven. En ondanks de soms kwetsende reacties, doet zo’n radicale buzz cut wonderen voor je zelfvertrouwen, vertellen de vrouwen. “Zolang ik me nog iets aantrek van wat anderen van me vinden, blijf ik het afscheren.”

  1. Afro-Amerikaanse ontwerper Kerby Jean-Raymond schrijft geschiedenis met coutureshow

    Af­ro-Amerikaan­se ontwerper Kerby Jean-Ray­mond schrijft geschiede­nis met couture­show

    Kerby Jean-Raymond doet bij het grote publiek misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar het is een naam die je moet onthouden. Hij is namelijk de eerste zwarte ontwerper ooit die werd uitgenodigd door het befaamde Chambre Syndicale de la Couture om een couture-collectie te tonen. Zijn modeshow was in één woord: briljant. Een tot de verbeelding sprekende ode aan de zwarte cultuur en een heleboel uitvindingen.
  2. Het nektapijt is opnieuw hip, ook bij popsterren als Rihanna en Miley Cyrus. “Leuk om te rebelleren tegen gevestigde schoonheidsidealen”

    Het nektapijt is opnieuw hip, ook bij popsterren als Rihanna en Miley Cyrus. “Leuk om te rebelleren tegen gevestigde schoon­heids­ide­a­len”

    Ongeveer een maand geleden onderging fitnesscoach Loewi Monbaliu een transformatie. Ze zei vaarwel tegen haar lange lokken en ruilde die in voor een 'mullet’, ofwel, een kort kapsel met een nektapijt. Ze is niet de enige, grote sterren zoals Miley Cyrus en Rihanna gingen haar al voor. We kunnen nu dus officieel zeggen dat het kapsel een ding is. “Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Het straalt meer karakter uit”, aldus Loewi.