Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Wereldkankerdag: Belgisch make-upmerk geeft beautytips voor chemopatiënten

De diagnose kanker en de bijhorende behandelingen zijn niet alleen fysiek en mentaal erg zwaar, ze hebben ook invloed op het uiterlijk van de patiënt. Een chemokuur zorgt vaak voor haar- en wenkbrauwuitval en verandert de huid die bleek, broos en kwetsbaar wordt. Daarnaast krijgen sommige mensen plots allergische reacties op producten of ingrediënten waar ze in het verleden nooit last van hadden. Het Belgische make-upmerk Cent Pur Cent wil daarvoor met zijn natuurlijke producten een oplossing bieden. We vroegen enkele tips aan oprichtster Caroline Rigo.

3 reacties

 • Peter Buyck

  2 jaar geleden
  Inderdaad, mannen worden altijd vergeten. De vraag is nog maar wat is de impact van de cosmetica en intolerantie, het groeiend aantal allergieën en overgevoeligheden aan hun producten? Het zijn misschien allemaal goede ingrediënten maar samen een aanval op de huid.
 • Peter Bruyneel

  3 jaar geleden
  Top product
 • Dietrich Van Helder

  3 jaar geleden
  Allen spijtig dat veel van deze initiatieven op vrouwen gericht zijn. Vaak wordt gesteld dat het verlies van haar vooral bij vrouwen erg is. Wel, als man ben ik nu mijn baard kwijt welke ik al 20jaar had. Ik kan je zeggen, dat komt ook hard aan. Waarmee ik niet wil stellen dat dit een slecht initiatief is, maar mannen worden hier vaak in vergeten.
 1. Het nektapijt is opnieuw hip, ook bij popsterren als Rihanna en Miley Cyrus. “Leuk om te rebelleren tegen gevestigde schoonheidsidealen”

  Het nektapijt is opnieuw hip, ook bij popsterren als Rihanna en Miley Cyrus. “Leuk om te rebelleren tegen gevestigde schoon­heids­ide­a­len”

  Ongeveer een maand geleden onderging fitnesscoach Loewi Monbaliu een transformatie. Ze zei vaarwel tegen haar lange lokken en ruilde die in voor een 'mullet’, ofwel, een kort kapsel met een nektapijt. Ze is niet de enige, grote sterren zoals Miley Cyrus en Rihanna gingen haar al voor. We kunnen nu dus officieel zeggen dat het kapsel een ding is. “Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Het straalt meer karakter uit”, aldus Loewi.
 2. 
Eindelijk stijgt het kwik weer. Moderedacteur David tipt de beste ‘hot in the city’ looks van fashionista’s en verklapt hoe ze zelf kan creëren

  Eindelijk stijgt het kwik weer. Moderedac­teur David tipt de beste ‘hot in the city’ looks van fashionista’s en verklapt hoe ze zelf kan creëren

  Na koude, natte dagen stijgen de temperaturen weer. Hallo zomer! Moderedacteur David liet zich inspireren door fashionista’s die flaneren door de straten van Londen, Parijs en New York, en stelde de leukste hot in the city-looks samen. Met luchtig linnen, de hemd-op-short-combo, een stoere tanktop, speelse miniruk, zwierige jumpsuit of fleurige topjurk zit je goed op warme dagen: fris én fashionable.