De Amerikaanse singer-songwiter Tinashe in mei dit jaar bij het 'SHEIN Together Fest' in de Amerikaanse stad Los Angeles.
Volledig scherm
PREMIUM
De Amerikaanse singer-songwiter Tinashe in mei dit jaar bij het 'SHEIN Together Fest' in de Amerikaanse stad Los Angeles. © Getty

Wat is het geheim van Shein, de snelst groeiende webwinkel ter wereld?

Webwinkel Shein rukt op en overspoelt jonge, koopverslaafde vrouwen met spotgoedkope faster dan fast fashion. Wie zit er achter dit Chinese succesnummer?

10 reacties

 • Dirk Verschueren

  3 maanden geleden
  Zoals velen hier terecht aanduiden, neemt Shein een deel van de woekerwinsten van de grote ketens weg. Hoe slagen die ketens er anders in met hun prachtige winkels op de duurste lokaties, heel veel verkopers honderden miljoenen winst te maken. Moederbedrijf Zara vorig jaar ongeveer 1 miljard euro. Ze laten hun kleren maken in onder andere Bangladesh tegen 3 euro per uur door mensen die 65 uur per week moeten werken en verkopen ze dan hier tegen het 10-voudige van de kostprijs.
 • pascale de meersman

  3 maanden geleden
  Eric Grosemans : helemaal niet.. + helemaal geen rommel... zeker niet minder dan H&M of soortgelijk, maar veel goedkoper
 • Gerrit Malego

  3 maanden geleden
  het geheim is dumping prijzen. De jeugd zit te schreeuwen dat alles meer eco moet en duurzamer, en ze kopen in massa op Shein. 2 keer dragen en dan de vuilbak in. Maar ja, als de lokale ketens ook inkopen aan diezelfde prijzen, en verkopen aan woekerwinsten, dan vraag je erom natuurlijk... Als je van je zakegeld afhankelijk bent om spullen te kopen, is prijs belangrijk, dus je kan het hen niet heel kwalijk nemen eigenlijk...
 • erik hagelstein

  3 maanden geleden
  Het is echt geen rommel hoor, bij shein, integendeel. En waarom 100 euro uitgeven aan een jurk, als je ze daar voor 10 euro kan kopen. Goede kwaliteit, goede prijs, en mensen die er niet moeten voor werken aan een hongerloon.
 • Bella Jo

  3 maanden geleden
  Het werkt blijkbaar, slimme ondernemers
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).