Emily Ratajkowski en Kendall Jenner lijken als twee druppels water op elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Emily Ratajkowski en Kendall Jenner lijken als twee druppels water op elkaar. © Instagram / Getty Images

'Voor mij het 'Kylie Jenner'-pakket, a.u.b.': daarom kiezen zo veel jonge vrouwen bij de cosmetische chirurg voor hetzelfde Instagramgezicht

Volle lippen, een fijne rechte neus, hoge wenkbrauwen en een scherpe kaaklijn. Nope, het ligt niet aan jou. Influencers lijken écht steeds meer op elkaar. Kijk maar naar de nieuwe vriendinnen van Viktor Verhulst, Sean Dhondt en Sergio Herman. Dat komt omdat ze het ‘Instagramgezicht’ hebben. Dat gezicht is de nieuwe standaard, het ideale samenraapsel van verschillende origines en zorgt voor een stijgende vraag naar cosmetische behandelingen bij jonge vrouwen. Dokter Ilan Karavani legt uit waar het fenomeen vandaan komt en hoe je het bereikt. 

8 reacties

 • Edwige Spiegel

  4 weken geleden
  Kendall Jenner is één van de allermooiste meisjes/vrouwen op dit moment. Tja, niet te verwonderen dat vrouwen op haar willen lijken. B.t.w., mijn Plechtige Communiefoto’s (1964), werden indertijd al door de fotograaf geretoucheerd, niks nieuw dus, en ook niks mis met ijdelheid.
 • Steve Coenraets

  4 weken geleden
  Kun je niets mee doen ! Geef maar 20kg meer !
 • Melanie Van den broeck

  4 weken geleden
  Niets natuurlijk aan die twee.
 • piet devlieger

  4 weken geleden
  Het is ontstellend hoeveel jonge mensen er totaal - maar dan ook totaal - geen persoonlijkheid meer hebben. En die moeten ooit eens volwassen worden en dan worden ze met de realiteit van het leven geconfronteerd. Er zullen nog veel psychiaters enorm veel patiënten krijgen. En dan spreekt men over mentale gezondheid en welbevinden, wat een grap.
 • Patrick Kelchtermans

  1 maand geleden
  Sociale media hebben zeker op bepaalde gebieden hun nut en we moeten nu eenmaal mee met de vooruitgang, maar tegelijk zijn ze een pest. Net zoals photoshop in de reclame. Perfect normale lichamen worden zodanig bewerkt dat je bijna niet meer kan geloven dat voor en na dezelfde foto zijn. Deze 2 dames zijn dan nog natural beauties, veel meisjes hebben dat geluk niet. Terwijl uiterlijk schijnbaar het enige is wat nog telt. Geen wonder dat steeds meer jongeren heel onzeker en ongelukkig zijn.
 1. Zichtbare bh-bandjes of opwaaiende rokjes? Met deze handige modetrucs ga jij een zorgeloze zomer tegemoet

  Zichtbare bh-band­jes of opwaaiende rokjes? Met deze handige modetrucs ga jij een zorgeloze zomer tegemoet

  De zomer is ein-de-lijk in aantocht en dat betekent dat we onze zwierige jurkjes weer naar boven mogen halen. Maar veel zomerse outfits kennen ook een keerzijde. Denk: opwaaiende rokjes tijdens een fietstochtje of zichtbare bh-bandjes bij een kleedje met een open rug. Niet zo handig of flatterend. Maar daarvoor hoef je die leuke kleedjes nog niet aan de kant te schuiven. Wij zetten vijf geniale fashion hacks voor jou op een rijtje, zodat jij je niet langer zorgen hoeft te maken om jouw outfit.
 2. Moschino brengt speelse capsulecollectie uit ter ere van de personages van Sesame Street

  Moschino brengt speelse capsulecol­lec­tie uit ter ere van de personages van Sesame Street

  Het Italiaanse modehuis Moschino neemt zichzelf niet graag té serieus. Hun nieuwe collectie, volledig in het thema van kinderprogramma Sesame Street, is daar het bewijs van. Het is trouwens niet de eerste keer dat Jeremy Scott (45), de creative director van het modemerk, zich laat inspireren door het verleden. Eerder bedrukte hij al kledij met figuren van Spongebob Squarepants en My Little Pony.
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.