Hannelore en Pieter.
Volledig scherm
PREMIUM
Hannelore en Pieter. © Eline Ros / Pieter Peulen

Vintage IKEA-meubels zijn duizenden euro’s waard. Interieurliefhebbers Hannelore en Pieter leggen uit waarom

Vintage IKEA-meubels zijn tegenwoordig een enorme rage. En dat niet alleen, vaak zijn ze honderden of zelfs duizenden euro’s waard. Recent werd nog een oude fauteuil geveild voor 15.000 euro. Ook Hannelore en Pieter zijn fan en hebben enkele authentieke stukken van de Zweedse woonwarenketen in huis staan. Ze leggen uit waarom de prijs van een oude stoel of lamp plots zoveel kan stijgen. En wie weet, misschien brengt jouw Billy-kast binnen een aantal jaar ook wel geld in het laatje?

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Nee Ikea, het is geen toiletborstel, wel een meer! Zweden pakt uit met opvallende campagne

  Nee Ikea, het is geen toiletbor­stel, wel een meer! Zweden pakt uit met opvallende campagne

  Ikea is wereldwijd geliefd vanwege hun betaalbare, stijlvolle meubels. Als je naar Bolmen, Ektorp, of Kallax zoekt op Google krijg je afbeeldingen van de toiletborstel, sofa en kast van de Zweedse fabrikant voorgeschoteld. Maar wist je dat men die namen is gaan lenen van échte plaatsen in hun thuisland, die ook nog eens wondermooi zijn? De toerismedienst van Zweden wil daar verandering in brengen zo meer bezoekers lokken met een gloednieuwe campagne.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.