Véronique Leysen.
Volledig scherm
Véronique Leysen. © rv

Véronique Leysen kleedt zich als een Parisienne: “Ik shop als een man: wat ik mooi vind, koop ik in verschillende kleuren”

Je kent ze wel, de typische Parisiennes die de Franse trottoirs veroveren met hun bescheiden maar elegante outfits. Niet makkelijk om te kopiëren. Toch slaagt onderneemster Véronique Leysen (35) erin, en ze doet dat met verve. Daar kunnen we nog iets van leren. Aan de hand van haar signature look vertelt Véronique hoe ze haar outfits samenstelt en waar ze rekening mee houdt tijdens het shoppen. 

 1. China stopt met verplichte dierproeven op een aantal cosmeticaproducten

  China stopt met verplichte dierproe­ven op een aantal cosmetica­pro­duc­ten

  China, het land met een van de grootste cosmeticamarkten ter wereld, stopt vanaf deze maand met verplichte dierproeven op cosmetica. Bepaalde ingevoerde producten, zoals make-up en shampoo, zullen niet langer worden getest op dieren voordat ze in de winkels terechtkomen. Voordien was dat wettelijk verplicht. Het land zet daarmee een stap in de juiste richting, al heeft het nog een lange weg te gaan voor een volledig testverbod op dieren.
 2. Binnenkijken in de ecologische hoeve van keramiste Frauke:“De muren van leem regelen de vochtigheid. We voelen dat dit een gezond huis is”

  Binnenkij­ken in de ecologi­sche hoeve van keramiste Frauke:“De muren van leem regelen de vochtig­heid. We voelen dat dit een gezond huis is”

  Keramiste Frauke Hamerijck (35) is altijd dicht bij de natuur. In haar keramiekstudio werkt ze met klei, om te ontspannen vertoeft ze het liefst in haar tuin, waar de natuur haar vrije gang mag gaan. En wonen doet ze met haar gezin in een hoeve die gerenoveerd en ingericht is met ecologische materialen. “Ik ben hier perfect in balans”, zegt ze. Welkom in dit prachtige huis!
 1. Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis
  Play

  Vrouw probeert rat te aaien, maar dat loopt pijnlijk mis

 2. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje