Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Unsplash

Verlovingshorloges voor mannen zijn in opmars. “Vrouwen zijn geëmancipeerd en willen ook iets doen voor hun partner”

Dat een vrouw een verlovingsring krijgt wanneer de man op één knie gaat, is een jarenlange traditie. Maar steeds vaker krijgt ook de toekomstige echtgenoot een cadeau: een verlovingshorloge. Volgens wereldwijd modeplatform Lyst is het één van de grootste, nieuwe trends. “Bij ons zie je het fenomeen ook steeds vaker, overgewaaid uit het buitenland”, bevestigen juweliers en weddingplanners. 

  1. Moschino brengt speelse capsulecollectie uit ter ere van de personages van Sesame Street

    Moschino brengt speelse capsulecol­lec­tie uit ter ere van de personages van Sesame Street

    Het Italiaanse modehuis Moschino neemt zichzelf niet graag té serieus. Hun nieuwe collectie, volledig in het thema van kinderprogramma Sesame Street, is daar het bewijs van. Het is trouwens niet de eerste keer dat Jeremy Scott (45), de creative director van het modemerk, zich laat inspireren door het verleden. Eerder bedrukte hij al kledij met figuren van Spongebob Squarepants en My Little Pony.
  2. Juwelen die eruit zien alsof ze gemaakt zijn door je nichtje zijn hét accessoire van de zomer (vraag maar aan Dua Lipa en Miley Cyrus)

    Juwelen die eruit zien alsof ze gemaakt zijn door je nichtje zijn hét accessoire van de zomer (vraag maar aan Dua Lipa en Miley Cyrus)

    Als we de mode van het moment met één woord moeten omschrijven? Speels. En met een flinke portie nostalgie. De juwelentrend van het moment is dan ook niet gemaakt van het klassieke goud of zilver. Wel zijn het armbanden en kettingen met kleurrijke, bijna kinderlijke kralen. No worries: er is ook een discretere manier om de tendens te adopteren, en de grootste sterren zijn er dol op.