Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Van crèmes met placenta tot 3D-geprinte mascara: beautyredactrice Sophie onderzoekt de futuristische innovaties in cosmetica. Nuttig of gimmick?

De tijd dat we naar het salon moesten voor een hoogtechnologische behandeling, ligt ver achter ons. Anno 2021 worden de beautyproducten in onze badkamer steeds wetenschappelijker en futuristischer. Beautyredactrice Sophie overloopt de belangrijkste hightech innovaties en bespreekt welke de moeite waard zijn. Van een fond de teint afgesteld op je exacte huidskleur tot microstroomtechnologie voor een strakker gelaat. “In de verre toekomst hebben we misschien zelfs een apparaatje in de beautycase dat looks downloadt van een app en ze rechtstreeks op je gezicht print.”

  1. “Het is ecologischer om geurmoleculen na te maken.” Parfumeur verklapt hoe natuurlijk natuurlijke parfums écht zijn
    PREMIUM
    Goed Gevoel

    “Het is ecologi­scher om geurmolecu­len na te maken.” Parfumeur verklapt hoe natuurlijk natuurlij­ke parfums écht zijn

    Van het aroma van kriebelend gras tussen je tenen tot de geur van hooi of zilt zeewater. De nieuwe generatie parfums is een ode aan de natuur in al haar glorie. Maar hoe natuurlijk zijn parfums nog? Wij vroegen het aan Kristof Lefebre, neus bij het Belgische parfummerk Miglot. “Het is niet omdat een bepaald ingrediënt tussen de geurnoten staat, dat het écht aanwezig is in een formule.”