Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Vaarwel miskopen en frustratie voor de kleerkast: zo vind je de juiste kledingstijl voor jou. “Mode is een marketingtruc, vergeet dus alles wat je denkt te weten”

Ook last van een overvolle kleerkast maar ‘niets om aan te trekken’? ‘Style shrink’ Manon Meijers to the rescue. Ze leert je met zeven praktische tips vloeiend kledingstukken lezen en je eigen stijl ontwikkelen, ontdaan van regels en voorschriften. “Want modevoorschriften zijn vrijwel altijd bullshit.”

 1. Dit merk maakt ‘Birkinstocks’ van oude Birkin-handtassen, en dat kost een fortuin

  Dit merk maakt ‘Birk­instocks’ van oude Bir­kin-handtassen, en dat kost een fortuin

  Birkenstock of Birkin? Beide, graag! Maar je moet er wel wat voor over hebben. Zo'n 41.000 tot 62.000 euro, om precies te zijn. De schoenen worden gemaakt door het Brooklyn based merk MSCHF. MSCHF maakt steeds uiterst beperkte collecties in samenwerking met grote kunstenaars en merken die standaard ogenblikkelijk uitverkopen. Als je staat te popelen voor een paartje ‘Birkinstocks’, moet je er dus snel bij zijn.
 2. Je eigen stijl opbouwen met tweedehands kledij? Britt en Camilla doen het voor en geven tips: “Probeer eens een extravagante jurk te downsizen met regenlaarzen”

  Je eigen stijl opbouwen met tweede­hands kledij? Britt en Camilla doen het voor en geven tips: “Probeer eens een extravagan­te jurk te downsizen met regenlaar­zen”

  Er zijn zo van die mensen die met hun persoonlijke kledingstijl de straten wat kleur geven. Zoals Britt (31) en Camilla (29). Zij voelen geen druk om trends te volgen, maar vallen op met hun extravagante tweedehandskledij. Daar kunnen we nog iets van leren. Aan de hand van een signature look toont het duo welke tips ze toepassen tijdens het vintage shoppen én het samenstellen van een unieke look.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo