Raf Simons - Y/Project.
Volledig scherm
Raf Simons - Y/Project. © Hanna Moon

Topdesigners als Raf Simons en Walter Van Beirendonck maken opvallende affiches voor de heropening van het Antwerpse ModeMuseum

Het Antwerpse ModeMuseum heropent de deuren op 4 september. Met de nodige tamtam: bij de heropening hoort namelijk een campagne met straffe modebeelden. Die kwamen tot stand door de samenwerking met een aantal ontwerpers, en niet de minste. Het museum is erin geslaagd om ronkende namen als Raf Simons, Marine Serre en Glenn Martens te strikken. 

  1. Bestaat dé Belgische mode? 5 deskundigen over de Belgische stijl: “We zijn eigenzinniger”
    PREMIUM

    Bestaat dé Belgische mode? 5 deskundi­gen over de Belgische stijl: “We zijn eigenzinni­ger”

    De Week van de Belgische Mode loopt stilaan op z'n eind. Hét moment om ons af te vragen: wat is Belgische mode eigenlijk? Parisiennes spreken wereldwijd tot de verbeelding door hun elegante looks met een toets rock-’n-roll. Bij Scandinavische mode denken we aan strakke, dynamische silhouetten. Maar wat typeert de stijl van ons klein landje? We vroegen het aan experts uit de sector, een ontwerpster en enkele influencers. “Labels in ons land starten niet vanuit de trends, maar vanuit hun individualistische, creatieve visie.”