Volledig scherm
© rv

Thuis make-up of nagellak uittesten? Steeds meer beautymerken experimenteren met virtuele tools

In coronatijden shoppen mensen meer dan ooit online. Eén klik en hup, het zit in je winkelmandje. Maar hoe weet je nu welke rode lippenstift te kiezen? Ga je voor mat, glanzend, donkerrood? Beautymerken als Chanel en Essie springen op de markt van virtuele toepassingen. Zo kan je thuis via je smartphonescherm kleuren vergelijken. Bye bye keuzestress!

 1. Beautygadgets voor huid en haar worden almaar hoogtechnologischer. Redactrice Sophie test of dat loont: “Wonderen moet je niet verwachten”

  Beautygad­gets voor huid en haar worden almaar hoogtechno­lo­gi­scher. Redactrice Sophie test of dat loont: “Wonderen moet je niet verwachten”

  Vorige maand vond het jaarlijkse Consumer Electronics Show plaats, de Oscars van technologie. Opvallendste aanwezige? De cosmeticasector. Beautygadgets zitten meer dan ooit in de hoogtechnologische lift. “Ze beantwoorden aan de vraag naar snel resultaat,” vertelt Ana Guerra van beautytechbedrijf Foreo. Mooie praatjes of echt de moeite? Beautyredactrice Sophie test 3 technologische snufjes voor huid en haar.
 2. Eerst model, nu ontwerpster: plusdochter van Kamala Harris lanceert haar eerste eigen collectie

  Eerst model, nu ontwerp­ster: plusdoch­ter van Kamala Harris lanceert haar eerste eigen collectie

  Het loopt gesmeerd voor de stiefdochter van Kamala Harris. Sinds Ella Emhoff haar debuut maakte op de inauguratie van Joe Biden in een jas van Miu Miu, werd ze gecast als model en groeide haar volgersaantal op Instagram tot bijna 400.000. Maar de 21-jarige heeft nog veel meer in haar mars, zo blijkt. Als textielstudent aan de Parsons School of Design in New York gaat ze nu haar eerste collectie lanceren.
 3. Luxe versus budget: Beautyredactrice Sophie vergelijkt dure en goedkope parfums. “Voor zo'n verslavende geur tel ik wel een rib uit mijn lijf neer”
  PREMIUM

  Luxe versus budget: Beautyre­dac­tri­ce Sophie vergelijkt dure en goedkope parfums. “Voor zo'n verslaven­de geur tel ik wel een rib uit mijn lijf neer”

  Parfum is hyperpersoonlijk en laat een blijvende indruk na. Net dat maakt de aankoop van een parfum zo moeilijk: je kiest maar best meteen goed. Maar hoe doe je dat in een wereld die bulkt van de flesjes in alle prijscategorieën? Beautyredactrice Sophie gaat op zoek naar het beste product in zijn categorie. Vandaag onderwerpt ze verschillende parfums, van erg betaalbaar tot een tikkel prijziger, aan haar getrainde neus. Scoort een parfum van 25 euro even goed als een geurtje van 240 euro?
 1. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len

 2. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment