Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Studie bewijst dat make-up je jonger doet lijken

Tijdens onze tienerjaren doen we flink ons best om ouder te lijken dan we in werkelijkheid zijn. Op een bepaald moment - meestal heeft tram 3 er iets mee te maken - maak je een draai van 180 graden en doe je er alles aan om je jeugdigheid te behouden. In beide gevallen kan make-up daar een handje bij helpen, zo blijkt uit een nieuwe studie die gepubliceerd is in het vakblad British Journal of Psychology.

6 reacties

 • Chris Devlaeminck

  3 jaar geleden
  Als een vrouw er mooier of jonger uit ziet met make-up zegt dat iets over hoe ze er uitziet zonder. In het echt dus.
 • Patrick Kelchtermans

  3 jaar geleden
  als je altijd make-up gebruikt en er dan eens een dagje geen tijd voor hebt, vraagt iedereen of je ziek bent of slecht geslapen hebt. Dus bezint eer ge begint, stoppen is moeilijk. Ik ken vrouwen die op zondag niks anders te doen hebben dan wat onkruid uitdoen in de tuin, maar daarvoor moeten ze zich wel eerst een uur opmaken, want buitenkomen zonder schmink is blijkbaar absoluut ondenkbaar.
 • Inkje Cornelis

  3 jaar geleden
  ja, en als je het 10 jaar lang dagelijks gebruikt, ziet ge erna 10 jaar, 20 jaar ouder uit.
 • Roy Coocks

  3 jaar geleden
  Allee, was daar een studie voor nodig??? tja, onnodig geld wegsmijten is blijkbaar geen monopolie van onze regering(en)
 • Guy Bevers

  3 jaar geleden
  Zie je duidelijk bij carnaval .
 1. Nieuwe Instagramfilter ‘pillow face’ leert ons een lesje over de populariteit van cosmetische ingrepen

  Nieuwe Instagram­fil­ter ‘pillow face’ leert ons een lesje over de populari­teit van cosmeti­sche ingrepen

  Misschien zag je ze al op jouw Instagramstories voorbijkomen: mensen met hogere jukbeenderen en erg dikke lippen. Het is de nieuwe Instagramfilter ‘pillow face’, die je vrienden eruit doet zien alsof ze net van een iets te enthousiaste cosmetische chirurg komen. “We mogen die onnatuurlijke looks die we bij celebrities en op Instagram zien, niet zomaar normaliseren”, zegt de maker van de filter.
 2. Beautyredactrice Sophie test make-upfulness: “Het geeft niet alleen je knappe koppie, maar ook de inhoud ervan een opfrisbeurt”

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie test ma­ke-upfulness: “Het geeft niet alleen je knappe koppie, maar ook de inhoud ervan een opfris­beurt”

  Hoe zit het eigenlijk nog met make-up in tijden van thuiswerk en mondkapjes? Bleven de poederdozen een tijdlang toe, dan zijn we nu weer massaal op zoek naar kleur. Met als nieuwste hype: make-upfulness, een manier om eentonige tijden wat meer fleur te geven. “Ik word blij van een waasje oogschaduw en subtiel aangebrachte eyeliner. Dat heeft niets met ijdelheid of onzekerheid te maken, wel met een beetje leven in die grijze coronadagen brengen.”
 3. “Ik voel me een rups die uit haar cocon moet komen als een kleurrijke vlinder”: Dit zijn de outfits van Isolde Lasoen, Axelle Red en Dana Winner tijdens 24 UUR LIVE

  “Ik voel me een rups die uit haar cocon moet komen als een kleurrijke vlinder”: Dit zijn de outfits van Isolde Lasoen, Axelle Red en Dana Winner tijdens 24 UUR LIVE

  Iedereen is het beu om binnen te zitten. Ook onze Belgische artiesten. Dus organiseren ze één groot muzikaal feest: 24 UUR LIVE in het Sportpaleis. Zoals de naam al verklapt, wordt het een 24 uur durende show. Maar liefst 199 muzikanten werken eraan mee. Bij wijze van voorsmaakje duiken wij in hun kleerkast. Axelle Red, Dana Winner en Isolde Lasoen onthullen welke outfit ze dragen, nu ze eindelijk weer op een podium kunnen staan, en of er een speciale betekenis achter schuilt.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"