Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Stap je vaak gepikeerd buiten bij de kapper? Dan is een holistisch kapsalon misschien iets voor jou

We hebben er allemaal al eens gezeten: beteuterd in de kappersstoel, omdat je nieuwe kapsel niet lijkt op wat je voor ogen had. Enter: holistische kappers. Zij werken op een specifieke manier zodat stress en teleurstelling gebannen worden. Wij legden ons oor te luisteren bij holistische kappers Carmen Van Kerckhove en Natalie Bonte die uitleggen uit wat hun aanpak is. 

 1. Experten leggen uit waarom we na Nieuwjaar vaak een nieuw kapsel willen en wat de beste coupes zijn voor een frisse start
  PREMIUM

  Experten leggen uit waarom we na Nieuwjaar vaak een nieuw kapsel willen en wat de beste coupes zijn voor een frisse start

  Long hair, don’t care, luidt de Engelse zegswijze. Alleen, de ervaring leert ons het tegendeel. Filosofe Griet Vandermassen legt haarfijn uit waar onze fascinatie met onze lokken vandaan komt en waarom je haar knippen zo’n diepe betekenis kan hebben. Kapper Stijn Pellegrims vertelt waarop we moeten letten in de kappersstoel en tipt enkele korte coupes voor wie in dit kersverse jaar iets nieuws wil proberen. “Het is de uitgelezen manier om je los te maken van je oude ik.”
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 3. Lifestylejournaliste Karlijn Visser legt uit hoe je een ‘holistische thuis’ creëert: “Metaal en droogbloemen zijn een no-go”
  PREMIUM

  Lifestyle­jour­na­lis­te Karlijn Visser legt uit hoe je een ‘holisti­sche thuis’ creëert: “Metaal en droogbloe­men zijn een no-go”

  ‘Holistisch wonen’ is de nieuwe trend, een manier om heel bedachtzaam een (t)huis te creëren waarin je je goed voelt. In de woning van lifestylejournaliste Karlijn Visser, co-founder van onlinemagazine holistik.nl, zorgt elk meubel, elke kleur en elke plant ervoor dat zij en haar gasten in het huis tot rust komen. Ze legt uit wat je qua inrichting beter wel en niet doet als je van je thuis een veilige cocon wil maken. “Een ronde eettafel is een sfeerverhogend element.”