Stan Smith Mylo.
Volledig scherm
PREMIUM
Stan Smith Mylo. © Adidas

Stan Smiths van paddenstoelen of Komrads van appels: steeds meer merken gebruiken voedselresten als materiaal

Schieten onze schoenen en kledingstukken binnenkort letterlijk als paddenstoelen uit de grond? Als het van Adidas afhangt, wel. Het sportkledingmerk onthulde onlangs een nieuwe sneaker gemaakt van - jawel - paddenstoelen. “Dit plant-based materiaal gaat de komende jaren enorm boomen”, stelt VUB-onderzoekster Elise Elsacker. Ook andere labels gebruiken steeds vaker plantaardige materialen. Vernieuwend? Absoluut. Een overzicht.

  1. Deze tweedehands jurken zou de NINA-redactie dragen als ze (opnieuw) trouwen. “Nu durf ik wel te kiezen voor een elegante sleep”

    Deze tweede­hands jurken zou de NI­NA-redactie dragen als ze (opnieuw) trouwen. “Nu durf ik wel te kiezen voor een elegante sleep”

    Tweedehands trouwjurken zijn in opmars. Her en der verschijnen nieuwe initiatieven die pre-loved kleedjes verkopen en zelfs op Vinted vind je sinds kort een hele selectie. Maar hoe kies je op eigen houtje de juiste outfit? Een deel van onze NINA-redactie stapte al in het huwelijksbootje en weet waarop te letten. Valérie heeft geleerd dat tule een no-go is op de dansvloer, Nathalie tipt een top- en rokcombinatie voor wie geen fan is van de klassieke bruidsjurk. Dit zijn alle favorieten, de ene al wat budgetvriendelijker dan de andere.