NINA
Volledig scherm
© NINA

Spring is in the hair: haartrends voor lente en zomer die je niet mag missen

2020 was niet bepaald het jaar van het haar. Gelukkig zijn er glanzender tijden op komst voor liefhebbers van het betere knip-en-lakwerk. Wie wil mag weer plaatsnemen in de kappersstoel, anderen kunnen aan de slag met talloze DIY-opties. En die zijn tegenwoordig zo goed dat het lijkt alsof je alsnog rechtstreeks van de kapper komt.

 1. Hoe proper is ‘clean beauty’ echt? “Een crème zonder bewaarmiddelen staat binnen de kortste keren onder de schimmel”
  PREMIUM

  Hoe proper is ‘clean beauty’ echt? “Een crème zonder bewaarmid­de­len staat binnen de kortste keren onder de schimmel”

  Onze cosmetica bulkt van de controversiële ingrediënten. Dat weten apps als ‘Yuka’ of ‘Clean Beauty’ ons te vertellen, waarmee je de ingrediëntenlijst van je producten kan analyseren. Maar klopt dat wel? Hoe gevaarlijk is ‘non-clean’ beauty echt? En is het nieuwe B Corp-label, voor cosmeticabedrijven die op alle vlakken de hoogste standaarden nastreven, wel een goede parameter van smetteloze beauty? Drie experts lichten toe. “Kegel je dagcrème niet in de vuilnisbak omdat die controversiële ingrediënten bevat.”
 2. Dermatoloog verklapt de impact van stress op de huid: “Na een vermoeiende werkdag zijn de fronsrimpels duidelijker zichtbaar”
  PREMIUM

  Dermato­loog verklapt de impact van stress op de huid: “Na een vermoeien­de werkdag zijn de fronsrim­pels duidelij­ker zichtbaar”

  Stress is het nieuwe zitten, dat al het nieuwe roken was. En daarvan weet het kleinste kind hoe ongezond het is. Stress heeft echter nog meer gelijkenissen met het opsteken van een sigaret: namelijk de impact op de huid. “Op den duur neemt het vermogen van de huid om zichzelf te verdedigen af.” Voor je begint te stressen: er is gelukkig ook iets aan te doen. Dermatoloog en professor Thierry Passeron licht toe.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing