@angotpans op Instagram
Volledig scherm
© @angotpans op Instagram

‘Project pan’ maakt pijnlijk duidelijk hoe vervuilend de make-upindustrie is

Hoeveel make-up ligt er bij jou in de kast? En hoeveel tubes en doosjes zal je nooit helemaal opgebruiken? Dat is exact wat de internationale ‘project pan’-community aanklaagt. Beautyfans engageren er zich om hun make-upverpakkingen voor de verandering vollédig leeg te maken, als statement tegen de wegwerpcultuur die de make-upindustrie zo hardnekkig in stand houdt. 

  1. UITGETEST. Redactrice Marie lamineert haar wenkbrauwen: “Ze ogen voller en gezonder en mijn gezicht lijkt lichtjes gelift”

    UITGETEST. Redactrice Marie lamineert haar wenkbrau­wen: “Ze ogen voller en gezonder en mijn gezicht lijkt lichtjes gelift”

    Wenkbrauwlaminatie is in opmars. Het is de favoriete schoonheidsbehandeling van modellen en influencers omdat het een bepaalde je-ne-sais-quoi geeft, zonder dat het duidelijk zichtbaar is wat je precies aan je gezicht hebt gedaan. In een schoonheidssalon betaal je er tussen de 30 en 60 euro voor, maar volgens YouTubers kan je het makkelijk zelf thuis doen. Redactrice Marie test het uit. “Met de set die mij 16,95 euro kostte, kan ik mijn wenkies (en die van mijn huisgenoot) minstens tien keer lamineren.”