Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

‘Plant lady’ Sofie tipt de beste kamerplanten voor het najaar: “Veel planten sterven in de winter, maar in 9 op de 10 gevallen kan je dat voorkomen”

Bloemen verwelken, scheepjes vergaan, maar je kamerplant? Die laat je het liefst voor eeuwig staan. Met de herfst in aantocht kies je het best voor een plant die overleeft met minder zonlicht en meer centrale verwarming. Sofie Vertongen (33), eigenares van The Plant Corner, weet raad. “In de slaapkamer zit je goed met een sanseveria of een aloë vera. Dat zijn de enige twee planten die ’s nachts stikstof omzetten naar zuurstof, waardoor je beter slaapt.” 

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”