Arket
Volledig scherm
© Arket

Outdoormode piekt: waarom we massaal regenjassen, bottines en fleece dragen

Een paar jaar geleden zou geen enkele fashionista het in zijn of haar hoofd gehaald hebben om buiten te komen in een functionele fleecetrui of bodywarmer. Maar het kan snel keren in de modewereld. Tegenwoordig schieten de verkoopcijfers van outdoormerken de lucht in, en dat is ook traditionele modemerken niet ontgaan. 

  1. Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: “We hebben lang gezocht naar een pand als dit”

    Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: “We hebben lang gezocht naar een pand als dit”

    Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. Deze keer is het de beurt aan de hagelwitte galerie van architecte Veerle Wenes (65), een pand uit de zestiende eeuw dat vroeger nog een klooster was. Omdat haar galerie ‘valerie_traan’ deel uitmaakt van haar woning, verandert het interieur van Veerle om de zoveel maanden van look, maar het blijft een niet-alledaagse mix van design, kunst en tweedehands. “Ik volg de voorgeschreven regeltjes niet.”