WECANDANCE / Delangecharlotte
Volledig scherm
© WECANDANCE / Delangecharlotte

Onze modejournalist analyseert de mooiste outfits van WECANDANCE en haalt er de trends uit voor het najaar. “Die franjes stralen pure vrijheid uit”

Het voorbije weekend is WECANDANCE gestart. Het festival dat niet alleen muziekliefhebbers aantrekt, maar ook stijlvolle fashionista’s. Wij gingen inspirerende outfits spotten op het strand van Zeebrugge. Onze modejournalist David Devriendt neemt ze onder de loep en bepaalt welke trends we nog het hele jaar door kunnen dragen. “De knipogen naar de jaren 70 zijn niet toevallig, want de seventies waren een onbezonnen periode.” 

 1. Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: “We hebben lang gezocht naar een pand als dit”

  Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: “We hebben lang gezocht naar een pand als dit”

  Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. Deze keer is het de beurt aan de hagelwitte galerie van architecte Veerle Wenes (65), een pand uit de zestiende eeuw dat vroeger nog een klooster was. Omdat haar galerie ‘valerie_traan’ deel uitmaakt van haar woning, verandert het interieur van Veerle om de zoveel maanden van look, maar het blijft een niet-alledaagse mix van design, kunst en tweedehands. “Ik volg de voorgeschreven regeltjes niet.”
 2. Uitgelaten sfeertje op WECANDANCE-festival waar mondmaskers en afstand houden niet meer hoeft: “Het is toch wennen”
  Zeebrugge

  Uitgelaten sfeertje op WECANDANCE-festival waar mondmas­kers en afstand houden niet meer hoeft: “Het is toch wennen”

  Mondmaskers mogen af, afstand houden is niet nodig en je mag dansen en zingen zoveel je wil: in Zeebrugge vieren vooral jongeren dit weekend de vrijheid. Op zaterdag trokken 2.500 festivalgangers naar het strand, met een negatieve coronatest of een bewijs van volledige vaccinatie op zak. Het sfeertje was bij momenten uitgelaten. “Zo leuk dat we weer mogen knuffelen.”
 3. Primark wil de volgende tien jaar fel verduurzamen. Maar hoe oprecht zijn hun intenties echt?

  Primark wil de volgende tien jaar fel verduurza­men. Maar hoe oprecht zijn hun intenties echt?

  Verrassend: Primark wil vergroenen. In hun ambitieuze duurzaamheidscampagne belooft de kledingreus de volgende tien jaar onder andere plastic voor eenmalig gebruik te bannen, in te zetten op duurzaam katoen en van recycling absolute prioriteit te maken. Niki de Schryver, oprichtster van de duurzame routeplanner COSH, vindt de aankondiging van Primark misleidend. “Duurzamer maar even goedkoop? En waar zijn de concrete cijfers die hun grootste plannen staven?”
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).