Textielontwerpster Marylène Madou.
Volledig scherm
Textielontwerpster Marylène Madou. © rv

Ontwerpster Marylène over het recept achter haar kleurrijke kledingstijl. “Sommigen vinden mijn oufits net over het randje”

“Een volledig zwarte outfit voelt al snel saai aan. Kleuren doen je er daarentegen beter uitzien en geven je gemoed een boost. Het maakt mij sowieso gelukkiger en zelfzekerder.” Als je een ding over Marylène Madou kan zeggen, is het wel dit: met haar persoonlijke stijl geeft ze de Belgische straten kleur. En ze hoopt dat ze anderen ook kan overtuigen om bonter door het leven te gaan. Ze verklapt haar ultieme tips, en aan de hand van haar signature look vertelt de textielontwerpster hoe ze haar outfits samenstelt.

 1. Beautyredactrice Sophie test welke adventskalenders je geld waard zijn: “Als teleurstelling in een kartonnen doosje kwam, dan was dit het”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie test welke adventska­len­ders je geld waard zijn: “Als teleurstel­ling in een kartonnen doosje kwam, dan was dit het”

  Vanaf vandaag tellen we officieel af naar kerst, en wel graag met een adventskalender. Heerlijk toch: elke dag een stukje geluk van achter een minuscuul deurtje prutsen. Was dat vijf jaar geleden nog een stukje chocolade, dan komen de kalenders nu in álle mogelijke varianten, waarvan vooral de exemplaren met lekkers voor haar en huid razend populair lijken. Welke zijn echt je geld waard? Is dat eentje van een schappelijke 25 euro? Of eentje van – slik – 350 euro? Beautyredactrice Sophie vergelijkt er elf. “Enige nadeel bij deze is dat je niet alle deurtjes in één keer mag openen.”
 2. Finne Smets doorbreekt dubbele standaarden in de modewereld. “Ik heb evenveel recht om mijn rondingen te laten zien als iemand anders”

  Finne Smets doorbreekt dubbele standaar­den in de modewereld. “Ik heb evenveel recht om mijn rondingen te laten zien als iemand anders”

  Als tiener zat ze niet zo goed in haar vel, nu is Finne Smets (25) een ‘body acceptance influencer’ met een duidelijke boodschap: mode moet toegankelijk zijn voor iedereen. “Mijn lichaam is niet mooi, het is niet lelijk, maar het is een deel van wie ik ben. Daarom is het o zo belangrijk dat ik me goed voel in mijn kleding. Pas dan sta ik sterk in mijn schoenen.” Hoe ze die tegeltjeswijsheid toepast in de praktijk? Ze toont het aan de hand van haar signature look.
 3. Stylist Anaïs is graag de vreemde eend in de bijt. “Op straat heb ik veel bekijks”

  Stylist Anaïs is graag de vreemde eend in de bijt. “Op straat heb ik veel bekijks”

  Kleurrijk en opvallend, zo kan je de kleerkast van Anaïs Van Oekel het best omschrijven. “En een beetje kinderachtig”, zegt ze zelf. De jonge styliste draagt niet wat trends voorschrijven, maar waar ze zin in heeft. Of dat nu Crocs zijn of een knalgele coltrui van Balenciaga. Anaïs vertelt hoe ze een unieke kledingstijl ontwikkelde en de durf vond om die te dragen. “Minimalistische en neutrale outfits kunnen heel mooi zijn. Ik vind het gewoon leuker om mezelf te zijn en me te onderscheiden van de rest.”