Ontwerpster Ellen Kegels in de nieuwe knitwearcollectie van Mayerline.
Volledig scherm
Ontwerpster Ellen Kegels in de nieuwe knitwearcollectie van Mayerline. © Mayerline x Ellen Kegels

Ontwerpster Ellen Kegels van LN Knits brengt knitwearcollectie uit met Belgisch modehuis Mayerline

Baby-alpacawol, dat is de hoofdrolspeler in de nieuwe collectie van Mayerline. Samen met ontwerpster Ellen Kegels brengt het Belgische modehuis fijn, hypoallergeen knitwear uit van LN Knits, het fairwearmerk van de designer. De collab staat garant voor natuurlijke, kwalitatieve materialen en duurzaam design. “Dankzij het breien van de stuks verdienen meer dan 350 Peruviaanse vrouwen en hun gezinnen een vast inkomen”, zegt de ontwerpster.

 1. Het nieuwe Belgische merk ‘be the fibre’ maakt hippe accessoires van versleten jeansbroeken, truien of jassen

  Het nieuwe Belgische merk ‘be the fibre’ maakt hippe accessoi­res van versleten jeansbroe­ken, truien of jassen

  Textielbedrijven zijn grote boosdoeners voor het milieu, daarom is circulaire mode steeds meer in opmars. Het Belgische bedrijf 'be the fibre’ is een nieuw, duurzaam initiatief op de markt dat een tweede leven geeft aan onbruikbare afdankertjes. Dankzij een innovatieve techniek maken ze unieke accessoires van oude kleren, die anders verbrand zouden worden en zo een negatieve impact op het milieu zouden hebben.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.