De outfits van überfashionista Carrie Bradshaw worden door fans en fashionista's wereldwijd met argusogen bekeken.
Volledig scherm
De outfits van überfashionista Carrie Bradshaw worden door fans en fashionista's wereldwijd met argusogen bekeken. © Photo News / Reporters / Cover Images

Nostalgie, revenge dressing en duurzaamheid: Carries outfits uit de ‘Sex and the City’-reboot zeggen heel wat over de tijdgeest van nu

De reboot van ‘Sex and the City’ maakt de tongen los. Eerst over de afwezigheid van Samantha Jones, het meest vrijgevochten en recht-voor-de-raap hoofdpersonage; nu over de eerste beelden van de nieuwe outfits. Vooral die van überfashionista Carrie Bradshaw worden met argusogen bekeken. Wat zeggen ze over de evolutie van haar personage? Passen ze in de tijdgeest? En vooral, zitten er knipogen in naar de oorspronkelijke serie? Onze modejournalist David mengt zich in de discussie.

 1. Kendall Jenner poseert bijna volledig naakt in nieuwste campagne van Jacquemus, tot groot jolijt van fans én het internet

  Kendall Jenner poseert bijna volledig naakt in nieuwste campagne van Jacquemus, tot groot jolijt van fans én het internet

  In de nieuwste campagne van Jacquemus mogen we ‘less is more’ wel heel serieus nemen. Op de foto van het Franse label zien we Kendall Jenner zo goed als volledig naakt poseren, een wel heel opmerkelijke manier van reclame maken voor een kledingmerk. En het is net die foto waar het internet nu gretig om lacht. Zo gingen enkele fotoshoppers aan de slag en gaven zij hun eigen interpretatie aan het campagnebeeld.
 2. Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: “We hebben lang gezocht naar een pand als dit”

  Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: “We hebben lang gezocht naar een pand als dit”

  Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. Deze keer is het de beurt aan de hagelwitte galerie van architecte Veerle Wenes (65), een pand uit de zestiende eeuw dat vroeger nog een klooster was. Omdat haar galerie ‘valerie_traan’ deel uitmaakt van haar woning, verandert het interieur van Veerle om de zoveel maanden van look, maar het blijft een niet-alledaagse mix van design, kunst en tweedehands. “Ik volg de voorgeschreven regeltjes niet.”
 1. Beste vrienden op het scherm, miserie in het echt: deze acteurs kunnen niet door een deur
  PREMIUM
  FILM

  Beste vrienden op het scherm, miserie in het echt: deze acteurs kunnen niet door een deur

  Elkaar zwartmaken op sociale media, de sfeer op de set verzieken of zelfs met elkaar op de vuist gaan. Hoewel het er in reeksen als ‘Game Of Thrones’, ‘Sex and the City’, ‘Gossip Girl’ uitzag alsof sommige acteurs de beste vrienden waren, boterde het in het echt voor geen meter. Sommigen weigeren zelfs om ooit nog met elkaar samen te werken. Een overzicht van de grootste vriendschapsillusies van Hollywood: “De gevechtsscènes waren niét geacteerd”