Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Mondmaskers verplicht op school vanaf 12 jaar: tips om je tiener te overtuigen er eentje te dragen (+ de mooiste exemplaren)

Vanaf 1 september moeten kinderen van 12 jaar en ouder verplicht een mondmasker dragen op school. En dat zal voor heel wat tieners wennen zijn. Wij delen alvast enkele tips zodat ze niet zonder mondkapje de deur uitgaan en selecteerden onze favorieten!

6 reacties

 • Hugo vanderoosbeek

  1 jaar geleden
  Als je de prijzen bekijkt, weet ge meteen waarover het gaat...
 • Juliette Francois

  1 jaar geleden
  Of gewoon oprecht zijn. We dragen een masker omdat het moet. En dat zal al minstens nog een schooljaar duren. Een wegwerpmasker voelt meestal wat comfortabeler aan dan stof. Ik moet het opzetten op het werk, in de winkel en dan ook nog eens op straat... Mooi of fashionable kan je zoiets moeilijk noemen. Comfort primeert want wennen doet het nooit.
 • Peter Dewaele

  1 jaar geleden
  Dus zal in het 6e studiejaar de helft een masker dragen, en de andere helft niet? Lijkt mij eenvoudiger om mondmasker pas te verplichten vanaf het eerste middelbaar.
 • christianne bruyland

  1 jaar geleden
  Hebben de ouders al eens nagerekend hoeveel maskers ze aan hun +12 jarigen moeten meegeven (4 u/ 4 u..) en wie dat gaat controleren om ze te vervangen?
 • WILMA ULRIX

  1 jaar geleden
  Hoezo hebben wij als ouders tips nodig om onze kinderen te overtuigen op school een mondmasker te dragen. Het is de verantwoordelijkheid van de schoolleiding en de leraren om daarop toe te zien. En overtuigen moeten de mensen doen, die een maatregel uitvaardigen: de federale regering dus.
 1. Steve Jobs moest het weten: de klassieke coltrui is deze winter de ster van jouw outfit

  Steve Jobs moest het weten: de klassieke coltrui is deze winter de ster van jouw outfit

  De coltrui is het herfstmode-item bij uitstek: je draagt het op zichzelf of onder een ander kledingstuk, en het beschermt je nek tegen weer en wind. Maar dit jaar dragen we geen klassieke grijze of zwarte exemplaren. Allesbehalve. Zowel op de catwalks als op straat werd duidelijk dat turtlenecks dit najaar heuse statementstukken zijn. Ga jij voor een veelkleurig of doorzichtig model, of liever voor eentje bezet met kristallen?
 2. #DoNotTouchMyClothes: Afghaanse vrouwen protesteren tegen de kledingregels van de taliban. “We zijn veel meer dan die boerka’s”

  #DoNotTou­chMy­Clo­t­hes: Afghaanse vrouwen proteste­ren tegen de kledingre­gels van de taliban. “We zijn veel meer dan die boerka’s”

  De voorbije dagen en weken verschenen er honderden foto’s van Afghaanse vrouwen op sociale media. Ze gebruikten massaal de hashtags #DoNotTouchMyClothes of #AfghanistanCulture. Op die manier willen ze tonen dat ze het niet eens zijn met de strenge kledingvoorschriften van de taliban. Ook de Belgische Lema Afzal (25) doet mee. “De boerka heeft overschaduwd hoe Afghaanse vrouwen wereldwijd gezien worden. Onze cultuur is zo veel rijker en kleurrijker.”
 3. ‘Farm-to-face’-producten of hervulbare flesjes: zo maak je je beautycase duurzamer in 3 eenvoudige stappen

  ‘Farm-to-fa­ce’-producten of hervulbare flesjes: zo maak je je beautycase duurzamer in 3 eenvoudige stappen

  Duurzaam willen we allemaal zijn. Al is het maar een beetje. Maar in de praktijk is dat niet altijd zo simpel. Niet alleen in onze keuken of in onze kledingkast willen we er aandacht aan besteden, ook in de badkamer is het tijd om hand in eigen douche te steken. Daarom een (f)lesje ecologie: drie manieren om groener te zijn in de badkamer, en een overzicht van de merken die goed bezig zijn.
 4. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?