Het Modemuseum in Antwerpen.
Volledig scherm
Het Modemuseum in Antwerpen. © Stany Dederen

Modemuseum Antwerpen heropent deuren na 3,5 jaar renovatiewerken

Aan alle fashionlovers: kruis morgen alvast aan in jullie agenda, want Modemuseum Antwerpen (MoMu) is officieel terug. We hebben er een tijdlang - 3,5 jaar om precies te zijn - op moeten wachten, maar MoMu is eindelijk klaar om weer bezoek te ontvangen in een volledig gerenoveerde pand. 

 1. Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: “We hebben lang gezocht naar een pand als dit”

  Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: “We hebben lang gezocht naar een pand als dit”

  Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. Deze keer is het de beurt aan de hagelwitte galerie van architecte Veerle Wenes (65), een pand uit de zestiende eeuw dat vroeger nog een klooster was. Omdat haar galerie ‘valerie_traan’ deel uitmaakt van haar woning, verandert het interieur van Veerle om de zoveel maanden van look, maar het blijft een niet-alledaagse mix van design, kunst en tweedehands. “Ik volg de voorgeschreven regeltjes niet.”
 2. Van 410.000 naar 16 miljoen volgers: ‘Squid Game’-actrice HoYeon Jung is het nieuwe gezicht van Louis Vuitton

  Van 410.000 naar 16 miljoen volgers: ‘Squid Ga­me’-actrice HoYeon Jung is het nieuwe gezicht van Louis Vuit­ton

  Wie rondloopt op deze planeet heeft ongetwijfeld gehoord van de populaire Zuid-Koreaanse serie ‘Squid Game’. Momenteel staat hij op Netflix op nummer 1 in meer dan 90 landen, goed voor heel wat kijkers dus. Ook luxemerk Louis Vuitton wil graag een graantje van dat succes meepikken. Zij kondigden gisteren op hun Instagrampagina aan dat actrice en topmodel HoYeon Jung (27), een van de hoofdpersonages uit de serie, hun nieuwe ambassadrice zal worden.
 3. Iris Apfel viert 100ste verjaardag: zo werd ze een onsterfelijk mode-icoon. “Ze belichaamt waar we nu naar snakken”

  Iris Apfel viert 100ste verjaardag: zo werd ze een onsterfe­lijk mo­de-icoon. “Ze belichaamt waar we nu naar snakken”

  Interieurontwerpster. Modeontwerpster. Zakenvrouw. Model. Wereldwijd stijlicoon. De Amerikaanse Iris Apfel is veel dingen geweest tijdens haar lange leven en is ze nu, op haar honderdste, nog allemaal. NINA’s moderedacteur David Devriendt beschrijft hoe de flamboyante dame decennium na decennium, met een grijs haar meer of minder, une grande dame bleef in de wereld der fashionista’s, influencers en ontwerpers.
 1. Meer dan 1 miljoen volgers op TikTok, maar nog onbekend in ons land: Oulfa is een gigantisch stijlicoon binnen de modest modewereld

  Meer dan 1 miljoen volgers op TikTok, maar nog onbekend in ons land: Oulfa is een gigantisch stijlicoon binnen de modest modewereld

  Honderdduizenden volgers heeft ze, en toch is Oulfa Ahankour nog een onbekende naam in ons land. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Als je één ding over haar kan zeggen, is het wel dat ze stijlgevoel heeft. Haar sociale media zijn een deur naar extravagante prinsessenoutfits en elegante modest fashion. Aan de hand van haar signature look vertelt Oulfa hoe ze haar looks samenstelt en waar ze rekening mee houdt tijdens het shoppen. “Intussen sta ik bekend bij mijn volgers als ‘die ene die haar hoofddoek op verschillende manieren stylet’.”