Hoewel de donsjassen van Moncler 320 euro kosten, verkopen ze als zoete broodjes.
Volledig scherm
Hoewel de donsjassen van Moncler 320 euro kosten, verkopen ze als zoete broodjes. © Moncler

Mode voor honden zit in de lift, maar is je huisdier wel blij met zo’n jas of kersttrui? Dierendokter Joshua Dutré licht toe

Kledij voor honden is altijd al een ding geweest. Maar waar we het vroeger vooral associeerden met de typische Nero’kes – je weet wel, het keffertje van Carmen uit F.C. De Kampioenen – is het nu helemaal hip. Grote modemerken springen massaal op de kar van petcore, met donsjassen en zachte truien voor onze favoriete huisdieren. Schattig, al maakt dierendokter Joshua Dutré een kanttekening. “Kies liever voor een feestelijk halsband, dat is minder irritant.”

5 reacties

 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Rokjes bloesjes jasjes allemaal niet nodig en het ergste van alles  vind in ik die buggy’s aub uw hondje heeft 4 pootjes om op te lopen laat ze ze gebruiken !
 • marie-claire de bosscher

  1 jaar geleden
  mijn hondje (yorkshire) wordt helemaal gek als ik een shirtje of pulletje uithaal, ze kan het niet vlug genoeg aandoen, ze is er gek op...  dit ras heeft geen ondervacht en gevoelige longen, dus als het kouder wordt krijgt ze een t-shirtje aan en om te wandelen nog een pull of gewatteerd jasje erbij, en ze houdt ervan.
 • Ronny Popelier

  1 jaar geleden
  Och is toch zo kleinzielig, laat een dier, hondje enz een dier zijn. Dat schilder madams kunnen zelf kiezen wat ze wel of niet dragen. Een hondje is dit tot tegenzin opgedrongen. Hondje is geen mode popje, en is de mode voorbij is het hondje goed voor het asiel, wezin dit dagelijks. Stop gewoon met die zever.
 • karin verwimp

  1 jaar geleden
  Laat een hond alsjeblieft in zijn waardigheid! Geen jas dus tenzij de gezondheid van je huisdier het vereist. Een functionele "regenjas" om te gaan wandelen als het regent kan eventueel nog. Zeker als je hond een vacht heeft die niet snel droogt en anders de hele dag met een natte jas vacht moet rondlopen terwijl je werken bent. Maar verder: crisis neen!
 • Walter Lippens

  1 jaar geleden
  Een hond is niet gediend met een jasje.  Deze vorm van dierenmishandeling zou moeten verboden worden. 
 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.
 1. Dune-actrice Zendaya bekroond tot ‘Most Powerful Dresser’ van 2021. Dit zijn haar meest iconische looks

  Dune-actrice Zendaya bekroond tot ‘Most Powerful Dresser’ van 2021. Dit zijn haar meest iconische looks

  Ze begon als Disney-ster, maar nu schittert Zendaya (25) als hoofdrol in de blockbuster Dune en is ze het gezicht van verschillende grote luxemerken. Vooral Zendaya’s goede smaak in kleren gaat niet onopgemerkt voorbij. Op nog geen twee weken tijd werd ze uitgeroepen tot Most Powerful Dresser en kreeg ze een CDFA Fashion Award. Dit zijn haar meest spraakmakende looks van dit jaar.
 2. Dag droge huid: waarom je polyglutaminezuur aan je winterse huidverzorging moet toevoegen

  Dag droge huid: waarom je polygluta­mi­ne­zuur aan je winterse huidverzor­ging moet toevoegen

  Je huid voldoende hydrateren? Daar is maar één oplossing voor: smeren à volonté. Vooral in de winter, want net tijdens deze gure maanden is onze huid veel te droog. Je skincare-flesjes bevatten dus best wat ingrediënten die het vochtgehalte van je huid op peil houden, zoals hyaluronzuur. Maar er is nog een zuurtje in de opmars dat minstens even veel lof en aandacht waard is: polyglutaminezuur.