Hoewel de donsjassen van Moncler 320 euro kosten, verkopen ze als zoete broodjes.
Volledig scherm
Hoewel de donsjassen van Moncler 320 euro kosten, verkopen ze als zoete broodjes. © Moncler

Mode voor honden zit in de lift, maar is je huisdier wel blij met zo’n jas of kersttrui? Dierendokter Joshua Dutré licht toe

Kledij voor honden is altijd al een ding geweest. Maar waar we het vroeger vooral associeerden met de typische Nero’kes – je weet wel, het keffertje van Carmen uit F.C. De Kampioenen – is het nu helemaal hip. Grote modemerken springen massaal op de kar van petcore, met donsjassen en zachte truien voor onze favoriete huisdieren. Schattig, al maakt dierendokter Joshua Dutré een kanttekening. “Kies liever voor een feestelijk halsband, dat is minder irritant.”

5 reacties

 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Rokjes bloesjes jasjes allemaal niet nodig en het ergste van alles  vind in ik die buggy’s aub uw hondje heeft 4 pootjes om op te lopen laat ze ze gebruiken !
 • marie-claire de bosscher

  2 maanden geleden
  mijn hondje (yorkshire) wordt helemaal gek als ik een shirtje of pulletje uithaal, ze kan het niet vlug genoeg aandoen, ze is er gek op...  dit ras heeft geen ondervacht en gevoelige longen, dus als het kouder wordt krijgt ze een t-shirtje aan en om te wandelen nog een pull of gewatteerd jasje erbij, en ze houdt ervan.
 • Ronny Popelier

  2 maanden geleden
  Och is toch zo kleinzielig, laat een dier, hondje enz een dier zijn. Dat schilder madams kunnen zelf kiezen wat ze wel of niet dragen. Een hondje is dit tot tegenzin opgedrongen. Hondje is geen mode popje, en is de mode voorbij is het hondje goed voor het asiel, wezin dit dagelijks. Stop gewoon met die zever.
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Laat een hond alsjeblieft in zijn waardigheid! Geen jas dus tenzij de gezondheid van je huisdier het vereist. Een functionele "regenjas" om te gaan wandelen als het regent kan eventueel nog. Zeker als je hond een vacht heeft die niet snel droogt en anders de hele dag met een natte jas vacht moet rondlopen terwijl je werken bent. Maar verder: crisis neen!
 • Walter Lippens

  2 maanden geleden
  Een hond is niet gediend met een jasje.  Deze vorm van dierenmishandeling zou moeten verboden worden. 
 1. VIDEO. Achter de schermen bij NINA’s covershoot met Serine Ayari: “Ik ben nooit model geweest. Ik heb wel alles van ‘America’s Next Topmodel’ gezien. Telt dat ook?”
  Play

  VIDEO. Achter de schermen bij NINA’s covershoot met Serine Ayari: “Ik ben nooit model geweest. Ik heb wel alles van ‘America’s Next Topmodel’ gezien. Telt dat ook?”

  Stand-upcomedian en actrice Serine Ayari (29) siert de cover van NINA dit weekend. In het nummer vertelt ze openhartig over haar rugzakje vol sérieux, van de pesterijen tijdens haar jeugd tot haar ervaringen als vrouwelijke comédienne. Maar tijdens de bijbehorende fotoshoot is Serine de vrolijkheid zelve – eindelijk nog eens in een theaterzaal vertoeven! – én blijkt ze een echte natural te zijn.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie