@styleisstyle op Instagram
Volledig scherm
© @styleisstyle op Instagram

Met hashtag #FatBabesInLuxury eisen modebloggers meer plussize bij de luxemodemerken

Hallo grote modemerken, jullie hebben plussize vrouwen nu wel lang genoeg genegeerd. Dat is de boodschap die modebloggers massaal met de hashtag #FatBabesInLuxury de wereld in sturen. Met al meer dan 1.000 berichten op Instagram geven ze een duidelijke boodschap aan iconische labels als Dior, Chanel en Louis Vuitton: “Onze lichamen horen ook thuis in luxemerken.”

 1. Bodypositivity maakt plaats voor 'bodyneutrality': deze 3 bekende vrouwen zweren erbij. “Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Bodypositi­vi­ty maakt plaats voor 'bodyneutra­li­ty­': deze 3 bekende vrouwen zweren erbij. “Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet”

  “Kunnen we onze lichamen alsjeblief normaliseren?”, roept popster Billie Eilish op. Ze pleit voor bodyneutrality, niet te verwarren met het populaire bodypositivity. Je aanvaardt je lijf zoals het is en focust meer op hoe het voor je zorgt. Dat is nog bevrijdender en geeft nog meer rust, vinden lingerie-ontwerpster Murielle Scherre, plussize blogster Marianne Nykjaer en styliste en actrice Hilde Destoop. “Heb ik een baaldag, dan word ik echt niet gelukkiger van die ‘hiep hiep hoera bodypositivity’-beelden.” Psychologen Gudrun Hespel en Liesbeth Woertman leggen uit hoe het precies werkt, neutraal zijn over je lijf. “Zie het als spiegeloverstijgend.”
 2. Outdoorkleding scoort dit najaar: modekenner Hilde Geudens zet de onmisbare items op een rij

  Outdoorkle­ding scoort dit najaar: modekenner Hilde Geudens zet de onmisbare items op een rij

  Dit weekend begint de Week van het bos. Dat betekent: een frisse neus halen, genieten van de prachtige herfstkleuren en een boswandeling met een vleugje avontuur. Maar de Week van het bos geeft je ook (stiekem dan) het perfecte excuus om je garderobe aan te vullen met coole outdooritems. Hoe je stijlvol paradeert in het bos én op straat? Daar helpt modekenner Hilde Geudens je bij. Go bottines, fleece en anoraks!