Van links naar rechts: Myassar van kapsalon Nikae (Oostende), Nils van Costa Del Kapsalon (Antwerpen), Maxim van Hair By Maxim (Brussel), Albina van De Cliént (Hasselt) en Sofie van Bobhead (Dendermonde).
Volledig scherm
Van links naar rechts: Myassar van kapsalon Nikae (Oostende), Nils van Costa Del Kapsalon (Antwerpen), Maxim van Hair By Maxim (Brussel), Albina van De Cliént (Hasselt) en Sofie van Bobhead (Dendermonde). © nina.be

Maandag heropenen ze: 5 kappers tippen je hun favoriete coupe van het moment

Nu maandag 26 april mogen de kappers hun deuren heropenen. Tijd voor een frisse zomercoupe? Ter inspiratie tippen vijf Belgische coiffeurs en coiffeuses hun favoriete kapsel van het moment, dé coupe die volgens hen helemaal cool is. Van de ‘shag’ tot de ‘Farrah Fawcett’: 5 nieuwe ideeën voor je volgende kappersafspraak. 

 1. Vlaamse vrouwen loven hun ‘broske’: “Vanaf nu kan niemand me ooit nog zeggen dat ik onzeker ben”
  PREMIUM

  Vlaamse vrouwen loven hun ‘broske’: “Vanaf nu kan niemand me ooit nog zeggen dat ik onzeker ben”

  “De druk om mooi en sexy te zijn was te groot.” Dus knipte Amerikaanse superster Demi Lovato in november haar lange, zwarte haren af. De Belgische Gladys Ferro (32) en Irmy Coeckelbergs (25) deden vorig jaar hetzelfde: zij gaan nu allebei met een ‘broske’ door het leven. En ondanks de soms kwetsende reacties, doet zo’n radicale buzz cut wonderen voor je zelfvertrouwen, vertellen de vrouwen. “Zolang ik me nog iets aantrek van wat anderen van me vinden, blijf ik het afscheren.”
 2. Jurist en model Thando Hopa (31) komt op voor mensen met albinisme: “Racisme is niet zo simpel als zwart versus wit”
  PREMIUM

  Jurist en model Thando Hopa (31) komt op voor mensen met albinisme: “Racisme is niet zo simpel als zwart versus wit”

  “Ik zei ooit tegen een vriend dat het geweldig zou zijn als een vrouw met albinisme de cover van Vogue zou sieren. Maar ik had nooit gedacht dat ik die vrouw zou zijn.” De Zuid-Afrikaanse Thando Hopa is niet de minste. Ze stond al op de voorpagina van het bekendste modemagazine ter wereld, en ze is juriste van opleiding, model van beroep en activiste van hart. “Ik wéét hoe moeilijk het is als jong meisje om op tv of in tijdschriften nooit iemand te zien die is zoals jij. Wie onzichtbaar is in een samenleving, krijgt het gevoel er niet bij te horen. Alsof onze levens er niet toe doen.”
 1. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek

 2. Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee
  Play
  Helden van Hier: De Kust

  Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee