De 'Victoria'-tas van Hermès, gemaakt van paddenstoelen.
Volledig scherm
De 'Victoria'-tas van Hermès, gemaakt van paddenstoelen. © Hermès

Luxemerk Hermès lanceert voor het eerst een ecologische handtas gemaakt van paddenstoelen

Ecologie in de mode-industrie: het blijft zoeken. Ook het Franse modehuis Hermès, zo'n beetje het luxemerk aller luxemerken, wil nu zijn eerste stappen richting een groener imago zetten. Met een plantaardige handtas, gemaakt van paddenstoelen.

 1. Keuzestress door online shoppen? Dit account toont de populairste kledingstuks bij Zara en hoe je ze in het echt kunt dragen

  Keu­zestress door online shoppen? Dit account toont de populair­ste kleding­stuks bij Zara en hoe je ze in het echt kunt dragen

  Heel wat mensen vinden het te veel gedoe om op afspraak te winkelen. Online shoppen dan maar. Nochtans is dat ook niet zo simpel: je kan blijven scrollen, waardoor je virtueel winkelmandje op den duur uitpuilt. En wie geen eindeloze spaarrekening heeft, moet keuzes maken. Het Instagram-account Zara Style Daily helpt je daarbij. Het toont foto’s van échte mensen - geen modellen - die de meest populaire kledingstuks van het label dragen.
 2. Beleggen in handtassen: “Sommige it-bags van Chanel, Dior of Hermès brengen meer op dan goud”
  PREMIUM

  Beleggen in handtassen: “Sommige it-bags van Chanel, Dior of Hermès brengen meer op dan goud”

  Wie een handtas van Chanel of Delvaux koopt, neemt een stevige hap uit z’n spaarrekening. Maar contradictorisch genoeg kan je er ook geld mee verdienen. Tweedehands designertassen zijn booming business. Ze leveren meer op dan vastgoed, aandelen, goud of je gouwe ouwe spaarboekje. Hoe gaat dat in z’n gang? En waarin investeren fashionista’s met een neus voor slimme zaakjes? We vroegen het aan experts ter zake Birgit de Jager en Elien Migalski van boetiek Labellov, dé referentie voor vintage tassen in België.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den