Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss in T'he Matrix’.
Volledig scherm
Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss in T'he Matrix’. © TF1

Leder, latex en alles in ’t zwart: na 20 jaar is ‘The Matrix’ terug, en dat zal je kleerkast voelen

‘The Matrix’ is een tijdloze filmklassieker die nog lang zal meegaan, maar de outfits van de personages zijn zo mogelijk nog tijdlozer. Al meer dan twintig jaar beïnvloeden ze tal van modeontwerpers en de outfits van de grootste sterren. En sinds het vierde deel uit de scifi-reeks te zien is in de cinemazalen, doet de volledige zwarte look het nog beter. Wij verklappen waarom.

 1. Acteur Adam Sandler geeft niks om zijn kleding, maar is volgens Google toch het mode-icoon van 2021

  Acteur Adam Sandler geeft niks om zijn kleding, maar is volgens Google toch het mo­de-icoon van 2021

  Zijn signature look bestaat uit een joggingbroek, gecombineerd met een XXXL T-shirt en een paar sneakers, slippers of Uggs. Niet meteen het beeld dat je linkt aan een stijlicoon. En tóch is Adam Sandler (55) dit jaar een van de meest trending zoekopdrachten op Google. Op TikTok doet de hashtag #sandlercore zelfs de ronde. “Zijn slordige no-nonsense outfits zijn een verademing.”
 2. Experten leggen uit waarom we na Nieuwjaar vaak een nieuw kapsel willen en wat de beste coupes zijn voor een frisse start
  PREMIUM

  Experten leggen uit waarom we na Nieuwjaar vaak een nieuw kapsel willen en wat de beste coupes zijn voor een frisse start

  Long hair, don’t care, luidt de Engelse zegswijze. Alleen, de ervaring leert ons het tegendeel. Filosofe Griet Vandermassen legt haarfijn uit waar onze fascinatie met onze lokken vandaan komt en waarom je haar knippen zo’n diepe betekenis kan hebben. Kapper Stijn Pellegrims vertelt waarop we moeten letten in de kappersstoel en tipt enkele korte coupes voor wie in dit kersverse jaar iets nieuws wil proberen. “Het is de uitgelezen manier om je los te maken van je oude ik.”
 1. Het is vandaag Ugly Christmas Sweater Day. Moderedacteur David over de evolutie van het omstreden kledingstuk

  Het is vandaag Ugly Christmas Sweater Day. Moderedac­teur David over de evolutie van het omstreden kleding­stuk

  Rood met donkergroen of donkerblauw, mét of zonder coltrui, bedrukt met sneeuwvlokken, rendieren, kerstbomen, geometrische vormen of een of ander kitscherig motief: de kersttrui heeft vele gedaantes. Geen wonder dus dat het controversiële kledingstuk ook evenveel vijanden heeft als fans en zélfs een eigen feestdag. Om dat te eren bespreken wij met moderedacteur David de geschiedenis van de lelijke kersttrui. Want, raar maar waar: de kersttrui zoals we ‘m vandaag kennen is niet zomaar plots uit de schoorsteen komen vallen.
 2. Nillies fashion is helemaal terug. Moderedacteur en trendwatcher leggen uit hoe dat komt: “We willen weer terug naar alles wat bling bling was”

  Nillies fashion is helemaal terug. Moderedac­teur en trendwat­cher leggen uit hoe dat komt: “We willen weer terug naar alles wat bling bling was”

  De modewereld wordt momenteel gedomineerd door nostalgie. Het tijdperk waar volop uit geput wordt? De millenniumwisseling, beter gekend als ‘Y2K’. Velours trainingspakken (met diamantjes op het achterste), lage broeken (met zichtbare string), gekleurde zonnebrillen (inclusief opzichtige merknaam aan de zijkant), ... Trends waar we zo’n tien jaar geleden nog van gruwden, worden momenteel gretig gerecycleerd. Trendwatcher Herman Konings en onze moderedacteur David Devriendt leggen uit hoe dat komt. “Er is een verschuiving in ons limbisch systeem.”