@zebraknits en @beccynipps op Instagram
Volledig scherm
© @zebraknits en @beccynipps op Instagram

Kussens in wel erg ongewone vormen veroveren de sofa

Wanneer de buitenwereld hard en eng is, zoals nu, willen we dat onze thuis zacht en knus is. En dat vertaalt zich onder meer in kussens in huis. Véél kussens. Interieurontwerpers komen dan ook met heel wat nieuwe designs voor de donzige dingen, sommige een pak creatiever dan we gewoon zijn.

 1. Doe jij ook aan ‘nesting’? Hoe je van je huis een helende cocon maakt. “Anno 2020 willen we in een gezellige grot wonen”
  PREMIUM

  Doe jij ook aan ‘nesting’? Hoe je van je huis een helende cocon maakt. “Anno 2020 willen we in een gezellige grot wonen”

  Dit jaar worden onze huizen meer dan ooit een veilige cocon, een knus nest als bescherming tegen de boze, vieze buitenwereld. “De FOGO – fear of going out – die we tijdens de lockdown beleven, vertaalt zich in een thuis waar we ons willen kunnen afsluiten van de stress in de buitenwereld”, zegt trendwachter Hilde Francq. Ze noemt het ‘nesting’. Hoe je de trend concreet invult, is helemaal aan jou. Maar cirkelvormig meubilair, zachte materialen met een hoge aaibaarheidsfactor en nissen om je in terug te trekken zijn erg populair.
 2. Véronique Leysen kleedt zich als een Parisienne: “Ik shop als een man: wat ik mooi vind, koop ik in verschillende kleuren”

  Véronique Leysen kleedt zich als een Parisienne: “Ik shop als een man: wat ik mooi vind, koop ik in verschil­len­de kleuren”

  Je kent ze wel, de typische Parisiennes die de Franse trottoirs veroveren met hun bescheiden maar elegante outfits. Niet makkelijk om te kopiëren. Toch slaagt onderneemster Véronique Leysen (35) erin, en ze doet dat met verve. Daar kunnen we nog iets van leren. Aan de hand van haar signature look vertelt Véronique hoe ze haar outfits samenstelt en waar ze rekening mee houdt tijdens het shoppen.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw