De eau de parfum werd Sunflower Pop gedoopt.
Volledig scherm
De eau de parfum werd Sunflower Pop gedoopt. © Floral Street x Van Gogh Museum

Kunst in een parfum flesje: draag de geur van Vincent Van Goghs wereldberoemde zonnebloemen

“Als men waarachtig van de natuur houdt dan vindt men ’t overal mooi”, zei kunstschilder Vincent Van Gogh in 1874 aan zijn broer. De wereldberoemde quote leidde tot een unieke samenwerking tussen het Van Gogh Museum en het Britse beautymerk Floral Street. Samen lanceren ze de eau de parfum ‘Sunflower Pop’, geïnspireerd op Van Goghs meesterwerk Zonnebloemen. 

 1. “Het is ecologischer om geurmoleculen na te maken.” Parfumeur verklapt hoe natuurlijk natuurlijke parfums écht zijn
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  “Het is ecologi­scher om geurmolecu­len na te maken.” Parfumeur verklapt hoe natuurlijk natuurlij­ke parfums écht zijn

  Van het aroma van kriebelend gras tussen je tenen tot de geur van hooi of zilt zeewater. De nieuwe generatie parfums is een ode aan de natuur in al haar glorie. Maar hoe natuurlijk zijn parfums nog? Wij vroegen het aan Kristof Lefebre, neus bij het Belgische parfummerk Miglot. “Het is niet omdat een bepaald ingrediënt tussen de geurnoten staat, dat het écht aanwezig is in een formule.”
 2. Werkt een natuurlijke deodorant van 7 euro even goed als eentje van 35 euro? Beautyredactrice Sophie test er vijftien. “Ai, mijn zweetklieren winnen de strijd”
  PREMIUM

  Werkt een natuurlij­ke deodorant van 7 euro even goed als eentje van 35 euro? Beautyre­dac­tri­ce Sophie test er vijftien. “Ai, mijn zweetklie­ren winnen de strijd”

  Elke maand gaat beautyredactrice Sophie op zoek naar het beste product in zijn categorie. Deze maand? Natuurlijke deo’s. Die zijn sinds het voorbije jaar talrijk in het deoschap aanwezig. Maar ze mogen dan wel lief zijn voor de natuur en je lijf, ze zijn dat vaak minder voor het reukorgaan van de mensen naast je op de bus. Beautyredactrice Sophie test er vijftien, op zoek naar de beste. Is dat de goedkope deodorant van 7 euro? Of moet je 35 euro over hebben voor geurvrije oksels? “Op een doorsnee werkdag wil ik niet meteen naar een wandelende sauna ruiken.”
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.